Лавров: За истину о америчким изборима потребна истрага унутар Демократске партије

ОЦЕНИО ДА ИСТРАГА ТРЕБА ДА ОБУХВАТИ И ЗАВЕРУ ВРХА ДП ПРОТИВ САНДЕРСА И СПРЕГУ ДП-FBI

  • „То би могло отрезнити многе главе и помоћи онима који су још сачували урачунљивост да се ману русофобских кампања које нису на част чак ни политичарима који сада седе у Вашингтону”

          ДА БИ се дошло до реалних факата о нерегуларностима у време америчких председничких избора 2016-те неопходна је истрага унутар Демократске партије САД – изјавио је Сергеј Лавров.

          Шеф руске дипломатије, који је познат по суздржаности и поштовању црвених линија у међудржавним односима, ово је рекао у интервјуу телеканалу Россия-1.

          Нагласио је да су истраге о тобожњем „руском мешању” у корист Доналда Трампа, које се у САД воде од почетка прошле године, инициране да би се одвукла пажња од реалних кршења изборних правила и процедура до којих је изборној кампањи у Сједињеним Државама заиста дошло:

          „Уверен сам да је – ради здравља америчког изборног система – потребно истражити оно што се у предизборној кампањи догађало унутар Деморкатске партије. Како у односу на (Бернија) Сандерса, против којег је руководство Демократске партије било направило заверу, тако и о овоме што сада покушава да истражи такозвани Нуњесов извештај”.

          Прецизирао је да сматра да предмет истраге треба да буде улога FBI у изборном процесу и унутарполитичкој борби између демократа и републиканаца.

          По процени Лаврова, истрага ће – ако буде отворена – разоткрити „за многе непријатне информације”.

          Истовремено је изразио очекивање:

          „То би могло отрезнити многе главе и помоћи онима који су још сачували урачунљивост да се ману русофобских кампања које нису на част чак ни политичарима који сада седе у Вашингтону”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари