Путин затражио проверу спремности и полиције и цивилних служби

ПОЧЕЛО У ФЕВРУАРУ - ПРОВЕРОМ БОРБЕНЕ ГОТОВОСТИ ОРУЖАНИХ СНАГА РФ

        ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин наредио је проверу борбене готовости Оружаних снага и цивилних служби. Он је нагласио да ће провере бити искључиво у циљу обуке.

        „Овај пут, паралелно са припремама за војне вежбе „Запад-2013“, комплексну проверу имаће и военизирана полиција (тзв. унутрашња војска) МУП-а Русије, као и низ цивилних структура: Министарство саобраћаја Русије, Министарство енергетике и локални органи Нижегородске области“ - рекао је Путин у Сочију на видео-конференцији са Министарством одбране.

        Руски председник је истакао да нема никакве ванредне ситуације и „надам се да је никад неће ни бити“. По речима руског шефа државе, управо да не би било таквих ситуација, морају се спроводити овакве вежбе.

        Прошлог лета Владимир Путин је наредио да се започне изненадна провера борбене готовости војске у Источном војном округу 13. јула ноћу. То је била највећа провера од 1991. године, а у њој је учествовало преко 80 хиљада војника, око хиљаду тенкова и оклопних возила, 130 авиона и хеликоптера, 70 бродова и других пловних објеката.

        Прва провера борбене готовости армије у Русији у последњих 20 година спроведена је у фебруару ове године. У њој је учествовало око седам хиљада војника, неколико стотина јединица војне технике и око 40 летелица.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари