Путин уручио награде странцима за јачање пријатељства и сарадње са Русијом

ПРИЈЕМ У ВЕЛИКОМ КРЕМАЉСКОМ ДВОРЦУ ПОВОДОМ ДАНА НАРОДНОГ ЈЕДИНСТВА

  • „Данас се молимо за нашу Отаџбину, за целу историјску Рус, за државу руску, да Господ сачува цео наш народ, све народе Руси у духовном јединству, у истоветности мишљења. А Цркву нашу – у јединству и снази, да се под окриљем Царице Небеске, чувајући јединство, истовремено развијамо, постајући јачи духовно и материјално” – рекао је поглавар Руске православне цркве после литургије у Успенској саборној цркви у Кремљу

         ПАТРИЈАРХ московски и целе Руси Кирил присуствовао је државном пријему у Великом кремаљском дворцу поводом Дана народног јединства, објавила је агенција РИА Новости.

         Гостима свечане вечери обратио се председник Руске Федерације Владимир Путин. Руски лидер уручио је награде страним грађанима за велики допринос јачању пријатељства, сарадње и развоју културних веза с Русијом.

         Путин је том приликом истакао да је Дан народног јединства празник од посебног моралног значаја, који упућује грађане Русије на најважније историјске лекције и указује на значај очувања суверенитета и независности Отаџбине.

         Патријарх Кирил молио се за духовни и материјални развој отаџбине и јединство свих народа историјске Руси.

         „Данас се молимо за нашу Отаџбину, за целу историјску Рус, за државу руску, да Господ сачува цео наш народ, све народе Руси у духовном јединству, у истоветности мишљења. А Цркву нашу – у јединству и снази, да се под окриљем Царице Небеске, чувајући јединство, истовремено развијамо, постајући јачи духовно и материјално” – рекао је поглавар Руске православне цркве после литургије у Успенској саборној цркви у Кремљу.

         Он је додао да су се верници молили Мајци Божијој да никад не испусти отаџбину из свог окриља и лиши свог покровитељства.

         Поглавар РПЦ је напоменуо да су се православни верници у време рата из 1812. године, Другог светског рата, као и у време политичке кризе 1993. године, молили Мајци Божијој и да се захваљујући њеној помоћи очувала руска држава.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари