ПУТИН: Примените оно што се добро показало у другим земљама

РУСКИ ЛИДЕР ПОЗВАО ГРАДОНАЧЕЛНИКЕ РУСКИХ ГРАДОВА ДА ПАЖЉИВО ПРОУЧЕ НАЈБОЉА ИСКУСТВА У УПРАВЉАЊУ ГРАДОВИМА

  • Данас су наши велики градови препуни канцеларија, трговинских центара и индустријских зона. Све је то потребно, пошто омогућава радна места и плаћање пореза, али је за нормалан свакодневни живот људи то недовољно - указао је градоначелницима Владимир Путин

         ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин наступио је на семинару градоначелника и градских менаџера.

         Завршавајући излагање, обратио се градоначелницима: „Знам да формат овог састанка не предвиђа та питања, али сам спреман да одговорим, ипак, и одмах ћу вам рећи: пара нема“.

         У сали се чуо смех, након чега је Путин рекао: „Ако имате нека друга питања, изволите“. Међутим, ниједан градоначелник му није упутио питање. „Нема питања? - питао је Путин. - У том случају, желим вам све најбоље“.

         У свом говору, руски председник је апеловао на градоначелнике да „привремено забораве да су на тако важним функцијама“ и да пажљиво проуче праксу управљања градовима. „Неке идеје ће вам се учинити као тешко оствариве, али то су ствари које се већ реализују у другим земљама - истакао је он. - Исто се може применити и код нас, узимајући у обзир наше специфичности“.

         Руски председник је замолио градоначелнике да се не баве само отварањем канцеларија и стварањем индустријских зона, већ да више пажње посвете уређењу својих градова. „Данас су наши велики градови пуни канцеларија, трговинских центара, индустријских зона“ - констатовао је руски лидер. Он је рекао да су ти објекти потребни, пошто омогућавају радна места и плаћање пореза, али да је за нормалан свакодневни живот људи то недовољно.

         Путин је још једном упозорио градоначелнике да градови треба да буду погодни за живљење људи свих узраста, и, наравно, за грађане с ограниченим могућностима. „Све је важно, и ситнице: чистоћа у улазима, осветљење улица, чистоћа улица, укључујући чишћење снега“ - рекао је Путин.

         Он је истакао да није исправан став неких градоначелника, који размишљају овако: „Зашто да чистимо снег? Ионако ће се ускоро отопити. „Сигурно ће се отопити, али, колико људи ће се пре тога оклизнути, пасти, разбити или сломити ногу“ - казао је руски лидер.

         Владимир Путин је замолио градоначелнике да активније користе интернет и медије, да се више састају са грађанима у циљу реализације градске политике.

         Шеф руске државе је напоменуо да се на федералном нивоу већ пола године реализује „Руска друштвена иницијатива“, по којој ће се од 1. новембра текуће године на одговарајући интернет портал постављати не само федералне, већ и општинске иницијативе. „Ако таква иницијатива потекне из вашег рада - обратио се Путин градоначелницима - она обавезно мора да буде размотрена.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари