Путин на самиту G8 најавио национални план борбе са офшорним бизнисом

УСКОРО ЋЕ ПОТПИСАТИ ЗАКОН КОЈИ ЋЕ УЧИНИТИ ОБАВЕЗНИМ

ОТКРИВАЊЕ „КРАЈЊЕГ БЕНЕФИЦИЈАРА“

Путин на самиту G8

  • Руски лидер рекао у Лох-Ерну: „Наша економија је недопустиво oфшоризована и то нам наноси велику штету јер не знамо крајњег бенефицијара, а озбиљни инвеститори се боје улагања у нашу економију јер не знају с ким имају посла“

         РУСИЈА ће врло брзо имати свој закон и план борбе са бекством капитала у офшорне зоне - саопштио је Владимир Путин на крају самита G8 у северноирском граду Лох-Ерну.

         Руски председник је на завршној конференцији за медије рекао: „Закон који чини обавезним откривање крајњег бенефицијара већ је прошао доњи дом нашег парламента. Сада је у горњем дому (Савету Федерације). Чим га сенатори одобре - ја ћу га неизоставно потписати“.

         Одмах по ступању на снагу тог закона, Русија ће - као и друге земље „осморке“ - утврдити национални план борбе против офшорног бизниса.

         „Све ће бити урађено - обећао је Путин - у границама разумног и без кршења важећих принципа и норми. Радује ме што деофшоризација постаје ствар целе светске економије. Утолико је важније што ће Велика Британија - под чијом јурисдикцијом је већина офшорних зона - своје председавање G8 искористити управо за усмеравање те заједничке борбе“.

         Путин је изразио задовољство и тиме што је британски премијер Дејвид Камерон обећао укључивање своје земље у борбу са офшорима и - откривање свега што се у њима крије.

         „Сматрам - није крио руски лидер - да је наша економија у недопустивој мери офшоризована и да нам то наноси велику штету јер не знамо крајњег бенефицијара, а озбиљни инвеститори се боје улагања у нашу економију јер не знају с ким имају посла. Али, ово је велики заједнички проблем“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари