ПЕСКОВ: Молим медије и јавност да се не мешају у Путинов лични живот

ПРЕС-СЕКРЕТАР ПРЕДСЕДНИКА РФ ОЦЕНИО ДА ЈЕ ПРЕРАНО ЗА ЊЕГОВО КАНДИДОВАЊЕ ЗА НОБЕЛОВУ НАГРАДУ ЗА МИР ЗА СИРИЈУ

  • „На изборима смо изгласали да Путин буде председник државе. Хајде зато да обраћамо пажњу на то какав је он председник. А какав је он мушкарац и има ли жену – хајде да то оставимо њему, да се не мешамо у то”
  • Замољен да се осврне на нагађања која су прострујала интернетом – да је Иверски манастир у недељу био под обезбеђењем јер се у њему венчавао Владимир Путин – Песков је рекао: „Није ми јасно откуда све то навире. У недељу сам стварно имао много телефонских позива. Свима који су звали одговарао сам исто: да је цео проблем у томе што се Путин налази – у Сочију”

         ПРЕС-секретар шефа руске државе, Дмитриј Песков, позвао је медије и јавност да се не мешају у приватни живот Владимира Путина, већ да – оцењују његов рад и резултате на положају председника РФ.

         Песков је притом указао: да Путин много ради, а да за лични живот има „исувише мало времена”.

         „На изборима смо изгласали да Путин буде председник државе. Хајде зато да обраћамо пажњу на то какав је он председник. А какав је он мушкарац и има ли жену – хајде да то оставимо њему, да се не мешамо у то”.

         Све је ово песков рекао у интервјуу московском дневном листу „Известија”, а поводом опаске новинара који је са њим разговарао да је „у доброј форми и да зато треба да има приватни живот”.

         „Владимир Путин – указао је Песков – није дужан да са било киме говори о свом приватном животу. Морам да признам да бих био у проблему кад бих морао да одговорим на питање о његовом личном животу. Он толико ради да ми је тешко да замислим да уопште има лични живот”.

          Замољен да се осврне на нагађања која су прострујала интернетом – да је Иверски манастир пре три дана био окружен обезбеђењем јер се у њему венчавао Владимир Путин – Песков је рекао:

          „Није ми јасно откуда све то навире. У недељу сам стварно имао много телефонских позива. Искрено сам се радовао тим позивима, а свим који су звали одговарао сам исто: да је цео проблем у томе што се Путин налази – у Сочију. Притом сам додавао:  а због чега је Иверски манастир под обезбеђењем – заиста не могу да вам кажем. Све су то измишљотине – подвукао је Песков - које смо сто пута оповргавали. Све то нема везе са стварношћу”.

         Он је, иначе, истом листу рекао да не зна ко је Путина – због Сирије – кандидовао за Нобелову награду за мир, нити – да ли је иницијатор имао  потребне референце за то.

         „У сваком случају, још је прерано да се говори о Путиновим напорима да се реши сиријско питање. Прерано је победничке изјаве. Прво треба видети да ли ће ти напори дати опипљиве резултате”.

         Према његовим речима, Путин не прижељкује никакве награде и признања јер жели да буде задовољан резултатима онога што ради.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари