Кијев почиње нови рат против Донбаса да би смањио Путинове шансе на изборима 18. марта?

ВЕРОВАТНИ СЦЕНАРИО: НАПАДА, ИЗВОДИ ВАРВАРСКИ НАПАД НА ДОЊЕЦК, ЛУГАНСК ИЛИ ГОРЛОВКУ ПА ПРЕСТАЈЕ...

  • Москва ће се наћи у веома тешкој ситуацији. Одговорити оштро или не одговорити? Али, украјинске војне операције су већ престале... Ограничити се изјавама? У том случају Путин може бити оптужен да је неспособан да заштити руско становништво Донбаса
  • Започети компензирајући процес признавања Доњецке Народне Републике и Луганске Народне Републике? Али, у том случају ће Меркелова и Макрон телефонирати сваки дан и молити Путина да се уздржи од оштрих „корака“, претећи обухватним санкцијама...
Пише: Сергеј МАРКОВ, политиколог (Москва)
 

        УКРАЈИНА. У Донбасу наредних дана може почети нови рат са циљем да се осујети избор Путина за председника Русије 18-ог марта.

        Медији који су под контролом репресивног кијевског режима, већ воде пропагандистичку кампању са централном тврдњом да је велика вероватноћа да руска армија напасти Украјину и да је зато неопходно пружити отпор „упаду Русије у Донбас“.

        Ово наводи на претпоставку да кијевски режим за наредне дане спрема велику провокацију. А јасно је да уочи председничких избора у Русији главни циљ новог рата може бити само утицање на њих.

        Ево највероватнијег сценарија.

        Почињу ратна дејства која се убрзо шире. Потом следи варварски удар по центру Доњецка, Луганска или Горловке. Са стотинама погинулих. Иза тога украјинска армија прекида војне операције. Кијев чека на реакцију становништва Русије.

        Москва ће се наћи у веома тешкој ситуацији.

        Одговорити оштро или не одговорити? Али, украјинске војне операције су већ престале...

        Ограничити се изјавама? У том случају Путин може бити оптужен да је неспособан да заштити руско становништво Донбаса и почиње нагли пад његовог рејтинга уочи председничких избора.

        Започети компензирајући процес признавања Доњецке Народне Републике и Луганске Народне Републике? Али, у том случају ће Меркелова и Макрон телефонирати сваки дан и молити Путина да се уздржи од оштрих „корака“, претећи обухватним санкцијама.

        Бомбардовање центра града није хакерски напад. То се не може измислити као „fake news“.

        Бомбардовање може постати страшна реалност. А да до тога не би дошло - украјински план се мора осујетити. На сваки начин. поред осталог, и указивањем на тај варварски план.

        Тако се могу спасити стотине живота и спречити нова европска војно-политичка криза.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари