ВУЧИЋ: Влада Србије није доносила никакве нове одлуке о Јужном току

ПОТПРЕДСЕДНИЦА ВЛАДЕ ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ НАЈАВИЛА

„ОДЛАГАЊЕ РАДОВА У НАШОЈ ЗЕМЉИ“

  • Премијер није открио какве би одлуке могле евентуално уследити поводом Јужног тока, али је изразио жељу да сви покажу „више стрпљења“

         ВЛАДА Србије није доносила никакве нове одлуке о градњи гасовода Јужни ток. Радови се одвијају у складу са пројектом - изјавио је Александар Вучић.

         Данас, нешто раније, потпредседница владе Зорана Михајловић, поводом одлуке Бугарске да на захтев Европске комисије суспендује радове на изградњи Јужног тока, изјавила да ће Србија морати да одложи почетак градње тог гасовода.

         „Бугарска је чвориште, па самим тим, док се не окончају разговори Бугарске са Бриселом и Европске уније са Русијом, и ми стојимо. Или док Русија не промени руту. Али свакако, резултат и једног и другог сценарија значи одлагање радова у нашој земљи“, рекла је Михајловићева за данашњи Блиц.

         Вучић је своју позицију додатно прецизирао, рекавши: „Одлуку мора донети влада, а она није заседала. Дакле: код нас све иде како је и било планирано. Буде ли каквих измена - влада ће донети одлуку и то ће бити објављено“.

         Вучић није открио какве би одлуке могле евентуално уследити поводом Јужног тока, али је изразио жељу да сви покажу „више стрпљења“.

         Огласио се и министар рударства и енергетике Александар Антић, нагласивши да будућност пројекта зависи, пре свега, од договора Европске комисије са земљама чланицама ЕУ и Русијом.

         „Јужни ток је за нас важан и као развојни и као енергетски пројекат, али је јасно да је Србија само једна од држава кроз коју гасовод треба да прође, а да смо, при том, једина држава у овом пројекту, осим Русије, која није чланица ЕУ“, рекао је Антић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари