Дума очекивано затворила врата америчким „страним агентима“

РУСКИ МЕДИЈИ КОЈИ БУДУ ЦИТИРАЛИ „СТРАНЕ АГЕНТЕ“ НАВОДИЋЕ ДА ТО ОБЈАВЉУЈУ „СТРАНИ АГЕНТИ“

        ДРЖАВНА Дума - доњи дом руског парламента - забранила је америчким медијима који су регистровани као страни агенти приступ својим заседањима и својој згради.

        Тачно како се и очекивало и најављивало!

        Јер, као закон који је омогућио проглашавање страних медија за стране агенте, и овај потез је директна реакција на присиљавање руске глобалне телевизије RT да се у САД региструје као „страни агент“, односно на одлуку Конгреса САД да њеним новинарима одузме акредитације за извештавање о збивањима у америчком парламенту.   

        Формално, у одлуци Думе се амерички медији на апострофирају појединачно јер гласи: „Представницима америчких медија који делују као страни агенти забрањује се да посећују Државну Думу“.

        Доњи дом руског парламента предложио је да руске регионалне скупштине усвоје сличне одлуке.

        Министарство правде регистровало је јуче девет медијских кућа из Сједињених Држава као стране агенте. Међу њима су „Глас Америке“, „Радио слободна Европа“ и регионални медији из Сибира, са Кавказа и Крима.

        Потпредседник Думе Петар Толстој предложио је да да се руски медији обавежу да приликом цитирања информација медија Страних агената обавезно назначавају да се ради о вести или тврдњи америчког медија који на територији Руске Федерације има статус „страног агента“.

        Додао је да сами медији „страни агенти“ морају све што пласирају означавати тако да буде видљиво да је то продукција „страног агента“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Hazar Erbe's picture
Hazar Erbe 18:50 06.12.2017.

  • +29
Voting is closed.

С обзиром на то у којој мери сорошијански медији и даље хоће да диригују светским медијским простором и одређују шта је „истина“ а шта није, шта је „важно“ а шта није, сваки нормалан човек мора да подржи овакав став и праксу Русије. То не треба ни мало да чуди чак ни антируски расположене несорошијанце, јер је и сам амерички председник Трамп јавно назвао CNN, Њујорк Тајмс и остале велике америчке тв-мреже (осим FOX-а) „фабрикама лажних вести“ и „непријатељима САД“. Сама чињеница да Трамп не жели да даје никакве изјаве овим „фабрикантима лажних вести“, већ оно што жели да каже напише на свом Твитер-налогу, врхунски је доказ томе у прилог.
Оно што је за нас у Србији од кључног интереса, јесте када ће се по угледу на Русију слична правна пракса увести и код нас. Па када се, например, јавно оглашавају разноразне Бисерковке, Кандићке и Турајлићке, да иза њиховог имена мора обавезно да стоји одговарајући епитет – ко их плаћа и за кога раде.

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 03:22 07.12.2017.

  • +5
Voting is closed.

Hej Fakti: Chuli ste shta pricha saaaakaaashvilli, objavljujete chak i njegove slike, nasmejan, sa dva prsta u vazduhu...ali niste chuli da je Rusija zabranjena da uchestvuje na Zimskim OI u J Koreji??!!
Mislite da ta vest nije politichka? Buahahaha..
-
Za chitaoce ovde, koji zhele vishe o tome da saznaju ostavljam linak, i poseban komentar ispod od jednog chitalaca.

http://www.pravdareport.com/opinion/columnists/06-12-2017/139305-olympic...

Izvanredan chlanak!
Hvala. Iznela si mishljene milionskog auditorijuma i govorila si ovde za njih.
Ruski sportisti ne bi trebali da odu na to nameshteno takmichenje. I ostali sportisti i atletichari sveta ne bi trebali ichi. Jer, danas Rusija - sutra bilo ko drugi. Ako su se drznuli da napadnu Rusiju, zashto bi se ustezali pred bilo kom drugim.

Sada, odluka tzv MOK je politichka. Jasno je. I odgovor Rusije bi morao biti politichki. Rusija mozhe orgnizovati svoju spostvenu olimpijadu za svoje sportiste, u isto vreme kada i redovne OI. I da pobednicima dodeli medalje. Sve da bude isto, samo u okviru Rusije. Naravno, bilo koji drugi strani sportisima bi moralo biti omogucheno da uchestvuju i da se takmiche.

(Vreme menja obichaje). O tempora, o mores!
___________________________
Originalan tekst:

Great piece!
THank you. You expressed the opinion of millions and speak for the millions!
Russian athletes should not attend such rigged competition. And the other sportsmen and athletes in the world should follow. Because: today Russia, tomorrow ANYBODY ELSE! If they dared to attack Rusia, why would they be afraid of attacking anyone else??!
.-
Now, the decision so-called IOC is political. Clearly. And the response should be political too. Russia can organize their own Olympics games among their own athletes, at the same time as OOG. And award the medals. EVerything the same, just within the country. Of, course, anyone else must be welcome to join and participate/compete.
O tempora, o mores!

Додај коментар