Путин: Конгрес САД прво дао новац за нове ракете, а онда су почели да све сваљују на Русију

ГЕНЕРАЛ БОНДАРЕВ: АКО САД ИСТУПЕ ИЗ СПОРАЗУМА – РУСИЈА ЋЕ РАЗВИТИ НОВЕ ВИДОВЕ ОРУЖЈА

* Владимир ПУТИН: „Најпростије им је било да саопште оно на шта су западног малограђанина већ навикли: `крива је Русија`. А то није истина. Уултиматум државног секретара Мајка Помпеа мало је закаснио. Јер, прво су објавили да имају намеру да иступе из споразума, па почели да траже образложење“

* Заменик шефа спољнополитичког комитета Савета Федерације Владимир ЏАБАРОВ: „Ако САД напусте споразум и почну да инсталирају ракете средњег и малог домета домета по Европи – Русија ће учинити исто на европском делу своје територије“

* Председник Академије за геополитичке проблеме – др војних наука Константин СИВКОВ: „Наше нове ракете Сармат и торпеда Посејдон у стању су да униште САД, а то нуклеарни рат чини бесмисленим и самим тим спасава амерички народ од опште погибије. Иступање САД  из Споразума о ракетама средњег и малог домета показује да се Американци спремају за нуклеарни рат и зато је наважније да се такав рат учини бесмисленим“

         РУСИЈА је за очување Споразума о ракетама средњег и малог домета, али ће бити принуђена да одговори ако САД из њега иступе - - изјавио је Владимир Путин.

         Указао да је Конгрес Сједињених Држава – чак и пре најаве Вашингтона да ће иступити из споразума – издвојио новац за производњу ракета средњег домета:

         „То значи да је одлука донета одавно и да су се надали да ми то нећемо приметити. Та ставка, међутим, већ постоји и у буџету Пентагона. А све су објавили тек потом и почели да траже на кога би могли да свале кривицу“.

         Руски лидер је у наставку рекао: „Најпростије им је било да саопште оно на шта су западног малограђанина већ навикли: `крива је Русија`. А то није истина. Иначе, ултиматум државног секретара Мајка Помпеа мало је закаснио. Јер, прво су објавили да имају намеру да иступе из споразума, па почели да траже образложење“.

Сармат

         Путин је указао да САД и даље не могу да наведу ни један пример и доказ да је Русија кршила споразум.

         Реагујући на оно што је рекао Помпео, генерал Виктор Бондарев, председник комитета Савета Федерације (горњег дома руског парламента) за одбрану, изјавио је да ће одговор Москве бити: форсирани рад на новим видовима оружја.

         Поменуо је још и „цео комплекс других мера“.

         Заменик шефа спољнополитичког комитета Савета Федерације Владимир Џабаров био је још конкретнији:

         „Ако САД напусте споразум и почну да инсталирају ракете средњег и малог домета домета по Европи – Русија ће учинити исто на европском делу своје територије“.

         Портпаролка Министарства иностраних послова Русије марија Захарова поновила је: „Русија поштује све одредбе споразума и Сједињене Државе то добро знају“.

         У свему овоме сигурно није без значаја што је Русија већ увела у употребу ласерске системе „Пересвет“.   

         Председник Академије за геополитичке проблеме – др војних наука Константин Сивков – поручио је Американцима да их најновија руска оружја спасавају од „сигурног уништења“:

Пересвет

         „Наше нове ракете Сармат и торпеда Посејдон у стању су да униште САД, а то нуклеарни рат чини бесмисленим и самим тим спасава амерички народ од опште погибије. Прави пацифизам је у поседовању оружја које зауставља агресора још у фази помишљања на агресију. Оружје попут Сармата и Посејдона спасава животе свим народима на планети“.

         Сивков је упозорио да  иступање САД  из Споразума о ракетама средњег и малог домета показује да се Американци спремају за нуклеарни рат и зато је наважније да се такав рат учини бесмисленим.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари