Прилепин основао политичку партију За правду, у њеном политичком савету и Стивен Сигал

ИСКРЕНОСТ СВИХ ГОВОРНИКА НА ОСНИВАЧКОМ КОНГРЕСУ МЕРИО ПРАВИ ДЕТЕКТОР ЛАЖИ

* Конгрес отворен песмом „На Берлин“ у изведби рок-групе „Агата Кристи“ чији је фронтмен, Вадим Самојлов, ушао у руководство нове странке

*  Захар ПРИЛЕПИН унапред искључио да ће За правду бити „вождистичка партија“ и нагласио: „Укључићемо се већ у наредни изборни циклус да бисмо помогли да у Русији не дође до либералног реванша. А и да бисмо учествовали у обликовању будућности Русије 

____________________________________________________________________

        ПРИЗНАТИ и популарни руски писац средње генерације Захар Прилепин – који је ратовао за Донбас као заменик командира командоског батаљона – изабран је за лидера партије За правду.

        Њен оснивачки конгрес одржан је у Москви, а новоформирана партија је одмах објавила да ће изаћи на наредне изборе.

        Са „Прилепиновом партијом“ све је – од самог почетка – необично и атипично.

        Примера ради: у њеном политичком савету су и амерички глумац Стивен Сигал, који има и руско држављанство, и певачица Јулија Чичерина.

        Прилепин ће имати три заменика – Александра Казакова, Александра Бабакова и Сергеја Пускепалиса.

        Конгрес је отворен песмом „На Берлин“, а потом је искреност наступа свих говорника на лицу места проверавана на – детектору лажи.

        Тај детектор је „мерио“ и Прилепинов наступ.

        И, он је прво рекао да жели да у руској политици понешто промени, али и да понешто „конзервира“. када је видео `понашање` детектора, сам се кориговао нагласивши да жели да промени цео политички систем у земљи.

        Уследио је аплауз.

        Прилепин је овако одговорио на питање: „Неће ли и За правду постати партија вождистичког типа?“.

        Његов одговор је био: „Зар мислите да ћу се ја држати вождистички док ме строго гледају Владимир Мењшов и Сергеј Михејев? Уосталом, обојица су старија од мене“.

        Прилепин поновио оно што је и раније изјављивао: да ће За правду постати „инструмент утицања на власт“. Додатно је објаснио:

        „Укључићемо се већ у наредни изборни циклус да бисмо помогли да у Русији не дође до либералног реванша. А и да бисмо учествовали у обликовању будућности Русије. 

        Важне улоге у новој партији имаће и познати труски глумац Иван Охлобистин, оснивач рок-групе „Агата Кристи“ Вадим Самојлов и лидер Савеза младих инжењера Русије Владислав Бевза.

        Иза Прилепина је, поред осталог, шест романа.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари