Москва спремна да помогне Београду у отклањању последица „грешака Запада“

УСЛОВ ЈЕ ДА СЕ СРБИЈА СА „ОДГОВАРАЈУЋИМ ЗАХТЕВОМ“ ОБРАТИ РУСИЈИ

* Председник спољнополитичког комитета горњег дома руског парламента Константин КОСАЧОВ: Приштина настоји да „Косово“ претвори у моноетничку територију која би се (очишћена од Срба) могла објединити са Албанијом

_______________________________________________________________________

          КОНСТАНТИН Косачов, председник спољнополитичког комитета Савета Федерације, горњег дома руског парламента, изјавио је да Москва може пружити подршку Србији у осигуравању безбедности ако добије захтев од Београда.

         „Запад не подстиче косовске власти на сукобљавање са Србијом, али је Косово већ изашло изван контроле својих западних покровитеља и по својој иницијативи иде на заоштравање односа са сусједима. То је изузетно опасна ситуација“, упозорио је Косачев.

         Понуду помоћи Београду дефинисао је овако:

         "Нажалост, није искључно да ће власти Србије опет морати да отклањају последице дејстава и грешака Запада у региону. Можда и уз садејство Русије“.

         И наставио: „Не искључујем да ће то бити у сарадњи са властима Русије. Ако нам се Србија обрати са одговарајућим захтевом“.            

         Косачов је посебно указао да је „корен најновијег заоштравања односа између „Косова“ и Србије у политици Запада који је незаконито признавао отцепљивање територија Југославије“.

         Управо та политика је довела до грађанског рата, а курс косовских власти наставак је те политике.

         Косачов је упозорио да Приштина настоји да „Косово“ претвори у моноетничку територију која би се (очишћена од Срба) могла објединити са Албанијом. Па наставио:

         „Тај сепаратизам је од самог почетка подстицан и зато се сада изводе безобразне специјалне операције против Срба“.

         Коментаришући ситуацију са Михаилом Красношћоковом, сарадником Унмик, Косачов је оценио да косовске власти желе да са свог пута склоне све, укључујући и миротворце УН, који покушавају да стану на пут «војној експанзији Косовара».

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари