Командант руске жандармерије изазвао на двобој главног „Американца“ у земљи

ГЕНЕРАЛ ВИКТОР ЗОЛОТОВ ПОНУДИО АЛЕКСЕЈУ НАВАЉНОМ ДА ИЗАБЕРЕ – РИНГ, ТАТАМИ ИЛИ...

Генерал Виктор Золотов

* Наваљни је главни руски опозиционар-либерал на `даљинском` из Вашингтона, а командант Росгвардије му је јавно поручио: „Од вас се са гађењем окрећу... Вас никада нико није ударио у задњицу, ви никада нисте налетели на контру... Себи сте дозволили увреде на мој рачун и клеветничка умовања, а официри то не опраштају тек тако. Одувек су подлацима давали по њушци и изазивали их на двобој...“

* Командант Росгвардије написао је још Наваљном који га је оптужио за корупцију: „Ако почнете да изврдавате да ми дате задовољштину, нећете бити само подлац и кукавица... Дозволите ли себи, господине, Наваљни, икада више увредљиви и клеветнички тон на мој или рачун моје породице – обећавам да ћу за све у Росгвардији, пре него што вас прекорачим и обришем ноге о вас, приредити прави шоу“

* Тешко да ће Наваљни Золотову изаћи на двобој иако има 42, а генерал 64 године. Дакле: 22 мање...

__________________________________________________________________________

         Пише: Петар АКОПОВ

         ДОГОДИЛО се нешто без преседана. Шеф једне од структура силе одлучио је да своју част заштити у двобоју са употребом песница.

         На сајту Росгвардије – руске жандармерије – појавило се видео-обраћање њеног команданта, Виктора Золоттова, Алексеју Наваљном. Као реакција на његово оптуживање (Золотова9 с краја августа за корупцију приликом набавки хране за Росгвардију.

         Генерал армије (Золотов) оптужио је „борца против режима“ за некомпетентност и одбацио његову тврдњу да је Росгвардија куповала храну по надуваним ценама. Притом Золотов није порицао да и у Росгвардији има корупције и нагласио да се они који се у то упусте истерују из ње или шаљу „под суд“.

         Ово је истина, али то није интересантно Наваљном. Њему је било важно да што више облати Кремљ, а успут и Золотова, чију је фотографију носио по продавницама у Москви.

         Само, мета његових напада овога пута није одлучила да га ћутке презире. Золотов је одговорио и Наваљног, који га је увредио, изазвао на двобој:

         „Од вас се са гађењем окрећу... Вас никада нико није ударио у задњицу, ви никада нисте налетели на контру...

         Себи сте дозволили увреде на мој рачун и клеветничка умовања, а официри то не опраштају тек тако. Одувек су подлацима давали по њушци и изазивали их на двобој...

         Господине Наваљни, нама нико не смета – кад је задовољштина у питању – да вратимо бар део традиције. Зато вас изазивам на двобој – у ринг, на татами, или где више волите, а ја обећавам да ћу вас претворити у добро истуцану шницлу...

         Ако почнете да изврдавате да ми дате задовољштину, нећете бити само подлац и кукавица...

         Дозволите ли себи, господине, Наваљни, икада више увредљиви и клеветнички тон на мој или рачун моје породице – обећавам да ћу за зве у Росгвардији, пре него што вас прекорачим и обришем ноге о вас, приредити прави шоу.

         Не одуговлачите са задовољштином“.

         Наваљни одлежава 30 дана затвора за организовање неодобрене акције, али ће убрзо бити на слободи. И, мораће некако да одговори Золотову. Али, Наваљни ће вероватно избећи двобој. Не само зато што је, иако су му 42 године, слабији од 64-годишњег каратисте.

         Све је простије: Наваљни и Золотов живе у различитим свемирима и они се не могу `наћи`.

                                                                 Алексеј Наваљми

         Ствар је у томе што је један од њих „борац против режима“, а отеловљује `режим`. Осим тога, Наваљни је – играч, а Золотов – државни руководилац, служи Русији и брине о њеној безбедности.

         То Наваљни не може да схвати јер он у људима види само оно што је и сам – индивидуалне предузетнике. За њега су заједнички интереси само добар начин да оствари своје личне.

         А за оне који служе држави, поготово за официре попут Золотова, државни интереси су лични дуг.

         Генерал Золотов је овога пута себи дозволио да емотивно одговори на личну увреду...

         Играчу у виртуелној реалности стигла је порука из реалног света.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари