Украјина има писце који би да ракетама гађају Кремљ

ЈЕДАН ОД ТАКВИХ – ВАЛЕНТИН БАДРАК – УВЕРЕН ДА КИЈЕВ МОРА РУСИЈИ „ПОКАЗАТИ ЗУБЕ“

Валентин Бадрак

* Бадрак изјавио да Кијев у наредних пет година треба да троши на наоружавање по 3-4 милијарде долара како би дошла до ракета домета до 1.500 км

________________________________________________________

       ВЕЋИНУ међу писцима у Србије чине љути пацифисти који се, у основи, слажу са ставом председника САНУ, Владимира Костића, да Косово није наше и да га мирно и покорно треба препустити онима који га Србији отимају из Приштине, Берлина, Брисела и Вашингтона.

       А са украјинским писцима није тако. Украјина је амерички протекторат, а Вашингтону нису потребни у тој земљи писци-пацифисти.

       Украјински писац Валентин Бадрак изјавио је да Кијев у наредних пет година треба да троши на наоружавање по 3-4 милијарде  долара како би могао да „покаже зубе Кремљу“. Додатно је објаснио:

        „Чуо сам да нека наша ракета може имати домет до 500 километара. То није довољно. Да су власти Украјине имале довољно политичке воље – могли смо имати ракете домета до 1.500 км. Могли бисмо да добацимо до Кремља“.

       Приметио је да би поседовање таквог арсенала „променило реторику преговора са Русијом“.

       Крајем децембра 2020. године, украјински председник Владимир Зеленски рекао је да ће у случају руског напада на Украјину са Крима започети велики рат и да ће Кијев мобилисати за тај рат „све и мушкарце и жене“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари