Трамп: Због тровања у Солзберију и Ејмсберију немам намеру да прекидам односе са Русијом

УПОЗОРИО МЕЈ ДА МЕКИМ BREXIT-ОМ ДОВОДИ У ПИТАЊЕ СПОРАЗУМ СА САД О СЛОБОДНОЈ ТРГОВИНИ

 

* Председник САД је Меј `дирнуо у живац` и изјавом да би њен дојучерашњи министар спољних послова Борис Џонсон био „одличан премијер Уједињеног Краљевства“. Али, порекао је да он Терезу Меј назива „школском учитељицом која воли да командује“

         МЕКИ Brexit, око којег су се сагласили министри Терезе Меј, сахраниће саму могућност споразума Велике Британије и САД  о слободној трговини – изјавио је Доналд Трамп у интервјуу британском листу The Sun.

         Притом је упозорио: „Ако дође до меког Brexit – ми ћемо опет имати посла са Европском унијом, а не са Великом Британијом. Ако Лондон пође на то – то може ставити тачку на један од најтешњих трговинских односа које САД  имају“.

         Да би био још јаснији, амерички лиде је додао:

         „Ми имамо доста проблема са ЕУ. Управо примењујемо оштре мере према ЕУ јер она не жели са нама фер односе у сфери трговине“.

         Трамп је открио да је посаветовао Меј да о Brexit-у сасвим другачије преговара са Бриселом, али да га она није послушала.

         Председник САД је Меј `дирнуо у живац` и изјавом да би њен дојучерашњи министар спољних послова Борис Џонсон био „одличан премијер Уједињеног Краљевства“.

         Замољен да прокоментарише тврдњу Washington Post да он Меј назива „школском учитељицом која воли да командује“, рекао је:

         „Ама, не, не! То су лажне новости. Ја мислим да је она мио човек. Ја са њом имам веома пријатне контакте. А Washington Post – то су све саме лажне новости!“

         Трамп је у истом интервјуу открио да нема намеру да са Русијом прекида односе због „инцидената са отровним материјама у Британији“. Одмах потом је поновио своју неизбежну фразу:

         „Мислим да је добро имати добре односе са Русијом и Кином“.

         А била је одговор на директно питање: помишља ли да одустане од сусрета са Владимиром Путином у Хелсинкију (16. јула) због тровања у Солзберију и Ејмсберију.

         Иначе, британски противници Трампа и његовог доласка у Лондон председника САД називају и фашитом и расистом...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари