The Daily Telegraph: Руске бешумне подморнице вршљају по територијалним водама Британије

ЛОНДОНСКИ ЛИСТ: ЗА НАШУ МОРНАРИЦУ СУ ПРОБЛЕМ „ВАРШАВЉАНКЕ“ СА ДИЗЕЛ-ЕЛЕКТРИЧНИМ МОТОРИМА

* `Извори` из војног врха у Лондону открили The Daily Telegraph да руске подморнице остају непреимећене у Северном Атлантику и оценили:„Нови шеф ратне флоте мора Великој Британији обезбедити поуздану подводну одбрану. Треба да радимо све што већ радимо, само на вишем нивоу. Руси сада убиру плодове огромних улагања током протеклих 15-20 година која су им омогућила да сада производе невероватно бешумне подморнице“

_______________________________________________________________

        ЛОНДОНСКИ The Daily Telegraph – позвавши се на изворе у свом војном врху– објавио је да руске подморнице пројкекта 636 „Варшављнка“ могу дејствовати у територијалним водама Велике Британије остајући невидљиве за њену ратну морнарицу.

        Исти `извори` су навели да су то готово бешумне подморнице са дизел-електричним моторима које већ мотре на кретање британских бродова и подморница у водама Северног Атлантика, а наводно могу и да се `накаче` на британске подводне „комуникационе каблове“.

        Исти `извори` The Daily Telegraph наводе да је већ и то довољно да Лондон хитно повећа финансирање своје ратне морнарице:

        „Нови шеф ратне флоте мора Великој Британији обезбедити поуздану подводну одбрану. Треба да радимо све што већ радимо, само на вишем нивоу. Руси сада убиру плодове огромних улагања током протеклих 15-20 година која су им омогућила да сада производе невероватно бешумне подморнице“.

        The Daily Telegraph у овом контексту цитира упозорење тог „новог министра“ – Тонија Редакина – да се у свету повећава опасност избијања међудржавних конфликата и његово обећање да ће повећати британски војни потенцијал у Северном Атлантику и тако националним средствима нуклеарног одвраћања обезбедити „вечу слободу маневра“.

        Амбасада Русије у Лондону на ово је одреаговала указивањем да многи у Лондону плаше сопствени народ „руском опасношћу“ само ради повећавања војног буџета...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари