Руски одговор Ричардсону: Нападните – вратићемо Америку у камени век

„СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ ГУБЕ ГЕОСТРАТЕШКУ ДОМИНАЦИЈУ А НЕ ЖЕЛЕ ДА СЕ СА ТИМ ПОМИРЕ“

Руски ратни бродови излазе из Севастопоља

* Сенатор Олег МОРОЗОВ: „Позиви да се `удари први` су позиви на рат. Дакле: нуклеарни рат. А без повода са стране Русије јер је све што она предузима – у светлу дејстава САД  и НАТО – минимална самоодбрана“

* Главни уредник московског магазина „Национална одбрана Игор КОРОТЧЕНКО: „Ако Ричардсон заиста удари по Русији – ако они нешто реално лансирају - потопићемо им целу ратну морнарицу. Ко прети Русији требало би да има на уму да је она ракетно-нуклеарна сила“

_____________________________________________________________________

         ЈАВНИ позив адмирала Џона Ричардсона – начелника штаба америчке Ратне морнарице – да САД пређу у офанзиву против Русије иКине и да „ударе прве“ – изазвала је у Москви очекиване реакције.

         Са основном заједничком проценом: Сједињене Државе схватају да губе геостратешку доминацију а не желе да се са тиме помире.

         Руски сенатор Олег Морозов је поводом Ричардсонових претњи рекао:

         „Позиви да се `удари први` су позиви на рат. Дакле: нуклеарни рат. А без повода са стране Русије јер је све што она предузима – у светлу дејстава САД  и НАТО – минимална самоодбрана“.

         Члан експертског савета „Официра Русије“ Александар Перенџијев  прво је указао: Американци преко Ричардсона опозивају своје досадашње тврдње да је војно јачање Русије „измишљотина кремаљске пропаганде“.

         Он процењује да америчког адмирала највише биру повећане могућности руске Ратне флоте стечене повратком Севастопоља и комплетирањем поморске  базе у сиријском Тартусу. И наглашава:

         „Американци сада морају да се привикавају на присуство на светским океанима и морима са неким ко им је једнак, а то код њих изазива бес, чак и психозу“.

Три од 350 ратних бродова под командом Џона Ричардсона

         Још је одређенијиии и резолутнији главни уредник московског магазина „Национална одбрана“ Игор Коротченко:

         „Ако Ричардсон заиста удари по Русији – ми ћемо им тако узвратити да ћемо Америку послати у камени век. Ако они нешто реално лансирају, потопићемо им целу ратну морнарицу. Ко прети Русији требало би да има на уму да је она ракетно-нуклеарна сила. Ми већ имамо дугу руку: крстареће ракете „Калибар“ које нуклеарне главе носе ка циљецвима удаљеним 2.500 километара, а за коју годину имаће домет до 4.500 километара. Лоше је што Америка на положају који држи Ричардсон има хистеричну особу попут Џенифер Псаки која је била портпарол Стејт департмана“.

         Московски американолог – др Владимир Васиљев – сматра да је Ричардсон примарно `гађао` Кину:

         „Крајем фебруара треба да се Доналд Трамп сретне са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном, а америчка шпијунажа тврди да је денуклеаризација стала. У Вашингтону схватају да тај сусрет може остати без резултата па појачавају војну напетост која је усмерена према Пекингу. Могуће је да Русију просто прикључују јер су Москву и пекинг као проблем упарилиу свим својим документима“.

         Васиљев је уверен да Ричардсон прети и зато што жели да Ратној морнарици САД  у буџету за 2020-ту обезбеди боље финансирање.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари