Руски дрон снимио како Исламска држава преотима бурад са хлором од сиријске Ал Каиде

УБИЛИ ЧЕТВОРИЦУ ПРИПАДНИКА  ЏЕБХАТ АН-НУСРА И ДВОЈИЦУ „БЕЛИХ ШЛЕМОВА“

         ТЕРОРИСТИ Исламске државе напали су припаднике терористичке организације Џебхат ан-Нусра (сиријски огранак Ал Каиде) у сиријском градићу Ел-Латамна који је 39 километара удаљен од града Хама, административног центра истоимене провинције..

         Убијена су два сарадника "Белих шлемова" и отета два бурета с хлором, саопштио је руски Центар за помирење непријатељских страна у Сирији.

         Напад се, како је наведено, догодио 9. октобра увече.

         "У сукобима су убијена четири нусровца и два сарадника ’Белих шлемова‘", наведено је у саопштењу и додаје се да су бурад с хлором достављена на југ провинције Алепо и предата терористима "Харас ад-Дин", организације блиске Исламској држави.

         На први поглед може изгледати нелогично – због чега би једни терористи због буради са хлором убијали друге? А није јер је хлор потребан и једнима и другима.

         Џебхат ан-Нусра и Исламска држава су противничке организације.

         Напад се догодио испред једне природне прећине јужно од Ел-Латамне у којој су Нусровци, а можда и Бели шлемови, који су филијала британске војне шпијунаже, спремали нови инсценацију „напада сиријске армије на недужне цивиле“.

         Тачније: нусровци су обезбеђивали снимање те нове провокације против владе у Дамаску.

         Било како било, догађања испред поменуте пећине снимила је једна руска беспилотна летелица.

         У саопштењу Министарства одбране Русије се истиче да је хлор доспео у руке Исламске државе услед неодговорних дејстава западних земаља које су планирале провокације против Дамаска, уз помоћ терористичких група које су под њиховом контролом.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари