Први Јевреј Украјине: САД је потребно да рат у Донбасу траје да би Русију држале под санкцијама

ОЛИГАРХ ИГОР КОЛОМОЈСКИ: РУСИЈА НИЈЕ НИ АГРЕСОР НИ ИНСПИРАТОР ТОГ РАТА

* „Конфликт на југоистоку Украјине нико није инспирисао. А то што су се тамо појавиле оружане формације – то нормална појава свуда где је у току унутрашњи грађански сукоб. Конфликт у Донбасу је сазревао још од 2004-те“

_____________________________________________________________

         ЈЕВРЕЈИ су увек добро осећали како заокрећу историјски ветрови.

         Најбогатији Јевреј Украјине – олигарх из Дњепропетровска, доларски милијардер Игор Коломојски – изјавио је да Русија није агресор на Украјину. Да ниеј чак ни испровоцирала и инспирисала рат у Донбасу...

         Био је сасвим директан: „Конфликт на југоистоку Украјине нико није инспирисао. А то што су се тамо појавиле оружане формације – то нормална појава свуда где је у току унутрашњи грађански сукоб. А конфликт у Донбасу је сазревао још од 2004-те“.

         Коломојски је прво подржао државни преврат у Кијеву 2014-те, али сде потом сукобио и разишао са америчким експонентом петром Порошенком. Утолико је индикативније што је додатно указао:

         „Украјинска армија има америчку технику. И, шта има од тзога? Америка нам је давала и даје оружје да би се конфликт у Донбасу продужавао. Тај конфликт је Вашингтону потребан да би Русију држао под санкцијама“.

         Коломојски је изјавио да се не среће са новоизабраним председником Украјине Владимиром Зеленским, али је признао да га – подржава.

         Порошенку наклоњени медији тврде да је Зеленски изабран за шефа државе захваљујући Коломојском и да је „његова креатура“.

         Независно од овога, Коломојски је први Јевреј Украјине иако Зеленски није без шанси да га на том плену престигне. Поготово ако буде довољно успешно владао да освоји и други председнички мандат...

         Конфликт у Донбасу, који је одбио да се повинује пучистима који су у Кијеву преузели власт у режији САД, Велике Британије и Пољске, траје од пролећа 2014-те.      


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари