Данска увела мобилну апликацију за пристанак на секс – чак и за брачне парове

АКО ИЗОСТАНЕ „САГЛАСНА САМ“ – МУЖ МОЖЕ БИТИ ОПТУЖЕН ЗА СИЛОВАЊЕ

* Мобилна апликација Iconsent садржи две могућности - „Сагласна сам“ или „Сагласан сам“. Регистровањем у апликацији, обе стране дају пристанак да ступе у интимне односе. Сагласност важи 24 сата. Потом сагласност мора бити ажурирана – обновљена

* Док супружници у Данској морају давати сагласност на секс, у САД родитељи Дезмонда Невероватног  млате лову. Он данас има 13 година и већ је истакнути ЛГБТ активиста, говорник о одређеним „релевантним темама“ и аутор дечје сликовнице „Буди супер: Прича о поносу“. Када је имао само три године, Ендрју Наполис - будући Дезмонд - кренуо је у вртић као већ „отворени геј“. Од своје осме године - обучен као женско - плеше по геј клубовима

* Иако се ковид-19 не преноси полним путем, високи званичници разних западних земаља изненада су почели да говоре о непожељности секса уопште. У САД је промовисан слоган „Сам си себи - најбољи партнер“. У Европи је позатварана читава сексуална индустрија. Последњи је пао "кварт црвених фењера" у Амстердаму

__________________________________________________

       Аутор: Викторија НИКИФОРОВА

       У ДАНСКОЈ, земљи победничког скандинавског социјализма, започели су прилично чудан експеримент на људима.

       Кривични законик те државе није предвиђао могућност ретроактивног оптуживања за силовање - без икаквих доказа и у одсуству стварне физичке принуде. Међутим, данске власти земље су поклекле пред критикама. У децембру прошле године Данска је усвојила закон према којем се сматра силовањем сваки сексуални чин без „изричитог пристанка обе стране“.

       Шта је „изричита сагласност“  - остало је отворено питање. Да ли је то више пута поновљено „да“? Ако јесте, како то доказати на суду без аудио и видео снимка?

       Пре две године је истоветан закон  усвојен у Шведској - другој земљи скандинавског социјализма – али је довео до парадоксалног резултата. Већ 2019.  себрој оптужби за силовање повећао за 75 одсто. Наравно,све су их поднеле жене против мушкараца.

Дезмонд

       Сексуални односи су у Данској постали преопасан подухват. Тада је њена влада - да „помогне грађанима“ - лансирала мобилну апликацију Iconsent са две могућности - „Сагласна сам“ или „Сагласан сам“.

       Регистровањем у апликацији, обе стране дају пристанак да ступе у интимне односе. Сагласност важи 24 сата. Потом сагласност мора бити ажурирана – обновљена.

       Данска је подсткла и брачне парове да користе апликацију - јер се закон о силовању односи и на супружнике.

       Занимљив детаљ: историја „пристанака“ чува се на серверима.

       Оператер формално гарантује да су ове информације у потпуности заштићене. Међутим, у случају кривичне истраге, читава историја љубавних односа неке особе биће тренутно доступна истражним органима.

       Већ су се појавиле шале-претње: хаковаћемо ту апликацију, или напићемо „партнерку“, замолити је да на њеном могилном одиграмо видео-игру, па притиснути дугме „Сагласна сам“...

       Све у свему, ово је ужасна и тужна прича у којој нема ништа смешно. Не ишчуђавајмо се што у западним земљама оволико говоре о „дигиталном концентрационом логору“ на друштвеним мрежама.

       Припадници „златне милијарде“ су до крајности неуротизовани. Један од разлога је и задирањедржаве у најинтимнији живот људи. Пандемија коронавируса само је убрзала тај процес.

       Иако се ковид-19 не преноси полним путем, високи званичници разних западних земаља изненада су почели да говоре о непожељности секса уопште.

       У САД је промовисан слоган „Сам си себи - најбољи партнер“. У Европи је позатварана читава сексуална индустрија. Последњи је пао "кварт црвених фењера" у Амстердаму.

Опет Дезмонд

       У Великој Британији су, у име самоизолације, љубавницима који нису у браку забранили виђање. У Канади су власти званично препоручиле грађанима - укључујући супружнике - секс кроз рупу у зиду.

       Некада су то радили хомосексуалци у јавним тоалетима.

       Ужас је у томе што се власти увлаче у кревете својих грађана и дрско покушавају дрско да регулишу њихов приватни живот.

       Само, скандинавски супружници морају давати сагласност на секс преко мобилне апликације, у САД родитељи Дезмонда Невероватног  млате лову.

       Он данас има 13 година и већ је истакнути ЛГБТ активиста, говорник о одређеним „релевантним темама“ и аутор дечје сликовнице „Буди супер: Прича о поносу“.

       Када је имао само три године, Ендрју Наполис - будући Дезмонд - кренуо је у вртић као већ „отворени геј“.

       Од своје осме године он обучен као женско плеше по геј клубовима.

       У свакој нормалној земљи на свету, његова мајка би одавно била у затвору због сексуалног искоришћавања детета. Међутим, у Сједињеним Државама се провера са стране власти завршила  потпуним одобравањем свега што се дешава.

       Дезмонд наставља да распаљује страсти на геј „парадама поноса“.

       Његови критичари се жигошу као „хомофоби“ и прогоне по свим  америчким демократским медијима.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари