Да ли је индијански поглавица Текумсех проклео Америку да пропадне након 2020-те?

ПРОКЛЕО ЈЕ ЛИДЕРЕ САД ИЗАБРАНЕ У ГОДИНАМА  СА `ДВАДЕСЕТИЦАМА` (1840, 1960...) ДА УМИРУ НА ФУНКЦИЈИ

* Од 1840. (председник је био Харисон) до 1960. (Кенеди) - проклетство је функционисало попут сата. Текумсе је, међутим, проклео вертикалу америчке федералне власти само „до седме генерације“, па након Кенедија проклетство није дејствовало: и Роналд Реган и Џорџ Буш Млађи остали су живи

* Легендарни поглавица је једноставно говорио о ’двадесетим’, али није рекао ништа о 2020-ој години. Стога у америчкој јавности, међу онима који размишљају, нараста уверење да Сједињене Државе у целини неће још дуго постојати после 2020-те. Можда још 10-15 година

* Међутим, иако су Бајден и Трамп поделили Америку попола - никаквог раскола у САД неће бити. Уследиће офанзивно рашчишћавање „ливаде“ које ће нарастати као лавина. Биће изведен медијски геноцид над традиционалистичком и законопослушном већином, која ће једноставно нестати са „дневног реда“ стварности

* Доћи ће до деморализације „праве Америке“, до њене депресије и распада. Свим потезима Вашингтонског Це-Ка биће обезбеђена  беспоговорна морална подршка. Мистер Бајден моћи ће да се сконцентрише  на решавање спољнополитичких проблема. Штавише, упорно ће га подстицати да се бори против „ревизионистичких држава“

* Чекају нас не просто тешка времена, већ - тешка без преседана. Изнутра уједињена нова Америка – без самоконтроле, у стању деградације, али дрска – стоји пред нашим прагом као чопор зомбија    

____________________________________________________      

       Аутор: Дмитриј ЈУРЈЕВ

       ДОБРО познато „проклетство двадесетих година“, које је заправо „проклетство Текумсеха“, каже: сваки амерички председник изабран у години која у себи садржи једну или више двадесетица, умреће на функцији.

       Од 1840. (председник је био Харисон) до 1960. (Кенеди), проклетство је функционисало попут сата.

       Текумсех је, међутим, проклео вертикалу америчке федералне власти само „до седме генерације“, па након Кенедија проклетство није дејствовало: и Роналд Реган и Џорџ Буш Млађи остали су живи.

       Недокучиви су путеви индијанске магије: легендарни поглавица је једноставно говорио о ’двадесетим’, али није рекао ништа о 2020-ој години. Стога у америчкој јавности, међу онима који размишљају, нараста уверење да Сједињене Државе у целини неће још дуго постојати после 2020. године, а то као да добија снажну магичну потврду.

       Никада у читавој својој историји земља није била овако „подељена унутар себе“.

Текумсех

       Крај примирја између конзервативаца (републиканаца) и социјалних либерала (демократа) започео је 2016. године, када је Доналд Трамп изабран за председника Сједињених Држава. Упркос признавању изборног пораза, масовна свест либерала  никада није признала Трампа као председника. А 2020. године је уследила кулминација.

       САД су подељене тачно на пола. За Трампа су гласала 74 милиона бирача, од којих је већина уверена да је Бајденова победа фалсификована (објављено да је добио 81 милион гласова).

       Бајденови бирачи Трампове присталице  сматрају бандом криминалаца, фашиста, сексиста и реликтом прошлости.

       Против њих су повели невиђени информативни рат - вређају их и газе њиховo правo на слободу изражавања.

       Протест трамповаца у Вашингтону, који је тврђава антитрампизма (91 одсто гласало за Бајдена) показао је 6. јануара огромни потенцијал за мобилизацију протеста.

       Неки дају Сједињеним Државама један председнички мандат до уништења, други су великодушнији – сматрају да ће агонија САД уследити кроз 10-15 година.

       Међутим, многа мишљења о непремостивом расцепу друштва у Сједињеним Државама, о немогућности помирења смртно завађених страна заснована су на премисама које више уопште не функционишу.

       Бајденова тренутна победа догађај је потпуно нове врсте и никада се раније у Сједињеним Државама нешто слично није догодило.

       Никаквом Хамурабију или Пол Поту ни у сан нису долазиле неограничене могућности за  успостављање тоталне власти каквима сада располаже анонимна владајућа класа Америке.

Споменик Текумсеху

       Чак и под Обамом, политичка агитација се у САД увеликој мери преселила на друштвене мреже, лидери јавног мњења створили су налоге са милионима пратилаца на друштвеним мрежама, а председник Трамп је од Твитера био направио главни канал за самопрезентацију.

       Сада је јасно да приватни власници Google, Twitter, Facebook и WhatsАpp  лако могу аутирати сваки државни орган, чак и председника Америке. Упркос њеном Првом амандману.

       Тоталитарна револуција у Сједињеним Државама завршава се пред нашим очима њиховом сигурном победом.

       Протрамповска половина САД још није отишла под гиљотину, нити је послата у Гулаг, али је фактички нестала. У свету који се преселио у виртуелни, приватни власници Интернета имају моћ сведу на нулу било коју особу, било коју групу, свако мишљење и било коју иницијативу.  

       Бесрамну потпуну контролу у САД над комуникацијским простором (доле Први амандман!) прати фактичко укидање Четвртог амандмана („Нико не може бити лишен живота, слободе или имовине без одговарајућег поступка“).

       Арбитрарне, анонимне пресуде на које фактички нема жалбе одмах се спроводе - Твитер блокира председника Америке, новинара избацују са посла, уговори с глумицом се раскидају, политичарима се ускраћује финансирање.

       Никаквог раскола у америчком друштву неће бити. Уследиће офанзивно рашчишћавање „ливаде“ које ће нарастати као лавина.

       Биће изведен медијски геноцид над традиционалистичком и законопослушном већином, која ће једноставно нестати са „дневног реда“ стварности.

       „Приказују на ТВ - то значи да је истина“ – рекао је Роберт Де Ниро у бриљантном филму „Реп маше псом“.

       Сада је другачије: бановао те Гугл... То значи да те више нема.

       Све ово ће довести до деморализације „праве Америке“, до њене депресије и распада.

       Свим потезима Вашингтонског Це-Ка биће обезбеђена  беспоговорна морална подршка.

       Мистер Бајден моћи ће да се сконцентрише  на решавање спољнополитичких проблема. Штавише, упорно ће га подстицати да се бори против „ревизионистичких држава“.

       Чекају нас не просто тешка времена, већ - тешка без преседана.

       Изнутра уједињена нова Америка – без самоконтроле, у стању деградације, али дрска – стоји пред нашим прагом као чопор зомбија.

       Зомби се не боје бола, не знају за страх и претарају људе уједом у зомбије.

       Као што нас уче другоразредни холивудски филмови – одбрана од зомбија изазива одвратност, а крајње је тешко одбранити се. Међутим, могуће је. Ако не постанеш неопрезан и не препустиш се илузијама да ће све некако проћи само од себе...

       (сажета верзија текста)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари