Брнабић у Лондону: Приштина се понаша све неодговорније и агресивније

НА САМИТУ О ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ НАВЕЛА ДА ЈЕ КРОЗ СРБИЈУ ПРОШЛО ВИШЕ ОД МИЛИОН МИГРАНАТА

* Присуствовала пријему који је за учеснике самита приредио британски принц Чарлс. На пријему биле и британска премијерка Тереза Меј, немачка канцеларка Ангела Меркел

         ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић рекла је данас на Самиту о Западном Балкану у Лондону да има одличних вести за Западни Балкан и регионалну сарадњу, и да се на Самиту разговарало о ономе што је остварено у протеклих годину дана.

         У изјавама новинарима у Лондону, Брнабић је рекла да је последњих годину дана од претходног Самита остварен добар напредак у имплементацији акционог плана за регионално економско повезивање, пре свега око додатних протокола у оквиру Цефта споразума, што је најважније за међусобну трговину, затим у области признавања међусобних професионалних и академских квалификација где су оформљени тимови за преговоре, електронске размене података на границама између царина, и коначно у раду регионалне канцеларије за сарадњу младих.

Рекла да је добро што је јуче парафиран и уговор о седишту Транспортне заједнице југоисточне Европе који ће бити у Београду.

         Она је рекла да на оваквим скуповима огромну сенку бацају сви неодговорни наступи Приштине.

         "Огромну сенку бацају сви они неодговорни наступи које Приштина има из месеца у месец како иде даље дијалог између Београда и Приштине, мислим да се Приштина понаша нажалост све неодговорније и све агресивније", рекла је Брнабић и указала да је само од маја било више од 20 инцидената на Косову.

         Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да је Србија показала своје право лице у време мигрантске кризе и да је показала да дели европске вредности више од неких земаља чланица Еврпоске уније.

         „Кроз Србију је прошло више од милион миграната, у овом тренутку у Србији је око 4.000 миграната," рекла Брнабић и додала да сва малолетна лица мигранти иду у школе, и заједно су са другом децом.

Председница Владе Србије присуствовала је данас у Лондону пријему који је за учеснике Самита о Западном Балкану приредио британски принц Чарлс.

         Пријему су присуствовали британска премијерка Тереза Меј, немачка канцеларка Ангела Меркел, бивша висока представница ЕУ за спољну и безбедносну политику Кетрин Ештон, премијери земаља Западног Балкана, високи европски званичници и други, саопштила је Влада Србије.


 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари