Пенс запретио Ердогану и његовој влади: Не искушавајте стрпљење председника Трампа

ОДНОС САД ПРЕМА ТУРСКОЈ САМО ПОТВРДИО ДА СУ `ПАРТНЕРИ САД` - ВАЗАЛИ САД

* Портпаролка Беле куће Сара САНДЕРС:.Турске царине корак су у погрешном смеру. Америчке повећане царине на турску робу су уведене због интереса националне безбедности док су турске репресија

* ФАКТИ: Ево их под пуним рефлекторима. Њихове казнене царине против Турске су добре, законите и исправе јер су у интересу америчке националне безбедности, а турске контрацарине - којима се Анкара само брани од дуплираних царина САД - већ су „репресија“! Показа Трамп Ердогану (засад) економског „Милосрдног аанђела“, а Бела кућа му поручи – ћути, буди срећан и захвалан... Лизни чизму господару... Само, у Вашингтону изгледа још нису схватили да им Турска и Ердоган нису Бугарска и Бојко Борисов, а ни Монтенегро са Милом Ђукановићем...

________________________________________________________________________________

         СВИМА којима то досад није било јасно, аеричко-турски сукоб је показао да су партнери САД у суштини вазали Сједињених Држава. Са различитим статусима, али – вазали.

         Потпредседник САД Мајк Пенс упозорио је Турску, која је реагујући на америчко дуплирање царина на њен челик и алуминијум, одговорила дуплирањем царина на 22 америчка производа, да не искушава „Трампово стрпљење“.

         Истовремено је поново позвао Анкару да ослободи пастора Ендрјуа Брансона којег Турци оптужују да је помагао актерима неуспелог државног удара из 2016-те:

         „Пастор брансон је невин човек које Турска држи у притвору. И председник Трамп и ја бићемо тврди све док пастор Брансон не буде ослобођен и не врати се својој породици, својој цркви и Сједињеним Државама“.

         Пенс, наравно, и не покушава да објасни: због чега је пастор Брансон – ако му је заиста много стало до своје породице, цркве и САД – последњих 17 година живео у муслиманској Турској.

         Неколико сати раније је Бела кућа оценила као разочаравајуће повећане турске царине на америчку робу:

        „Турске царине корак су у погрешном смеру. Америчке повећане царине на турску робу су уведене због интереса националне безбедности док су турске репресија", изјавла је портпаролка Беле куће Сара Сандерс.

         Међу америчким производима на које је Анкара увела додатне царинаесу аутомобили, алкохол, угаљ, пиринач и други, а турска влада наводи да ће царине на америчке аутомобиле бити повећане на 120 одсто, а на алкохолна пића из САД на 140 одсто.


 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари