Трамп потписао директиву за „повратак на Месец” – тамо где, како многи мисле, никад нису били

БЕЛА КУЋДА СЕ НАДА ДА ЋЕ АМЕРИКАНЦИ ДОЋИ У ПРИЛИКУ ДА „СТВАРАЈУ НЕВЕРОВАТНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ”

  • Трамп је у септембру за директора NASA кандидовао конгресмена Џејмса Брајденстејна, републиканца из Оклахоме који је присталица формирања (америчке) базе на Месецу

          ДОНАЛД Трамп потписао је „директиву о космичкој политици САД” чији је циљ да се Американци „врате на Месец”. А да им то буде одскочна даска за летове на Марс.

          Ово је потврдио портпарол Беле куће Хоган Гајдли и прецизирао да је председник САД ради тога наложио Предузимање више корака”.

          Сам Трамп је уочи потписивања диркетиве нагласио да она „мења фокус космичког програма САД” и да ће се астронаути његове земље на једини Земљин природни сателит вратити због „дугорочних истраживања”.

          Бела кућа је објавила да ће потписана „директива” бити покретачка снага америчке космичке индустрије.

          Потписивању директиве присуствовали су потпредседник САД Мајкл Пенс, министар трговине Вилбур Рос и астронаут Пеги Вилсон.

          Све је, чак и у САД, више оних који не верују да су Американци уопште били на Месецу. У сваком случају, Трамп је објавио:

          „Планирамо не само да поставимо своју заставу на Месецу и да на њему оставимо траг и да остваримо лет на Марс”.

          Заменик портпарола Беле куће Хоган Гидли изјавио је да Трампова директива обавезује NASA да реализује иновациони програм освајања космоса који ће бити покретачка снага целе националне космичке индустрије, обезбедити „нова знања из космоса” и омогућити САД да „стварају невероватне технологије”.

          Трамп је у септембру за директора NASA кандидовао конгресмена Џејмса Брајденстејна, републиканца из Оклахоме који је присталица формирања (америчке) базе на Месецу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари