Хејтен у Конгресу САД: Имамо подморнице које су у стању да униште Русију

ШВИТКИН: ТО СУ ГЛУПОСТИ - РУСИЈА ИМА ЧИМЕ ДА ОДБИЈЕ СВАКИ И СВАЧИЈИ НАПАД

  • На слушању у конгресном комитету за одбрану, шеф Стратешке команде САД - генерал Џон ХЕЈТЕН- поводом нових видова руског стратешког наоружања, чије постојање је јавним учинио Владимир Путин, рекао: „Ми смо спремни за све постојеће претње. Нека нико у то не сумња“

        СЈЕДИЊЕНЕ Државе су у стању да одговоре на сваки напад са стране Русије - изјавио је шеф Стратешке команде Оружаних снага САД генерал Џон Хејтен.

        Цитиране речи је изговорио на слушању поводом војног буџета у комитету Представничког дома.

        Конгресмене из надлежног комитета интересовало је шта Хејтен мисли о посланици Владимира Путина руској Федералној скупштини у којој је говорио и о најновијим видовима оружја којима располаже његова земља.

        „Ми смо спремни за све постојеће претње. Нека нико у то не сумња“ - предочио им је Хејтен.

        Додао је да би Русија могла једино да изведе „масовни ракетни напад на САД“, али да и то спада у оно на шта Вашингтон има одговор.

        Да му ипак није лако око срца, амерички „стратешки генерал“ је нехотице открио овим делом одговора:

        „Уосталом, Руси не знају где се налазе наше подморнице, а оне су у стању да униште њихову земљу. Уколико би ствари кренуле на ту страну“.

        Хејтен се на овај начин огласио само 12 сати након што је група сенатора, на челу са бившим кандидатом за председника САД Бернијем Сандерсом, затражила да Вашингтон са Русијом започне преговоре о стратешкој стабилности. Управо поводом нових видова оружја о којима је руски лидер говорио.

        На Хејтенову тврду да америчке подморнице могу уништити Русију одреаговао је заменика председника комитета Државне Думе за одбрану, Јуриј Швиткин, који је рекао:

        „Хејтен говори оно што би волео да је истина. Међутим, прича о оружју које може нанети озбиљну штету Русији обична је глупост. Русија има чиме да одбије сваки и свачији напад“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари