Американци зазиру да су им Руси у Сирији поtпуно „прочитали” најбољи авион F-22

ЏЕЈМИСОН: ВЕРОВАТНО СУ СЕ ДОМОГЛИ ИНФОРМАЦИЈА ОД НЕПРОЦЕЊИВОГ ЗНАЧАЈА

           KОНФЛИКТ на Блиском истоку дао је Русији јединствену прилику да процени способности америчких авиона, а посебно најновијих F-22, изјавила је Вералин Џејмисон, генерал-пуковник америчке авијације.

          „Небо над Ираком, а посебно Сиријом, постало је прави ковчег са благом информација за Русе о нашим акцијама”, изјавила је Џејмисонова за портал „Бизнис инсајдер” а чију изјаву преноси Спутњик.

          Информације које је руска страна могла да добије о активностима америчког ваздухопловства Џејмисонова је назвала „непроцењивим”. Током кампање у Сирији, Русија је видела тактику, понашање, радаре и термалне потписе најбољег америчког ловца, F-22.

          „Руска страна може много да сазна само гледајући тактику и технику коалиције на челу са Сједињеним Америчким Државама”, изјавио је и експерт Краљевског института за одбрамбене студије у Великој Британији Џастин Бронк.

          Према његовим речима, пракса праћења оваквих авиона, као што је F-22, уз помоћ радара, може донети велике користи ваздушно-космичким снагама Русије.

          То је због чињенице да се амерички ловац ослања на своју слабу приметност као главну предност над руским противницима, који имају у најмању руку сличне перформансе, ако га чак и не превазилазе у директној ваздушној борби. Као резултат тога, супериорност „невидљивих” авиона као што је F-22 може да буде озбиљно подривена.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари