Американци зазиру да су им Руси у Сирији поtпуно „прочитали” најбољи авион F-22

ЏЕЈМИСОН: ВЕРОВАТНО СУ СЕ ДОМОГЛИ ИНФОРМАЦИЈА ОД НЕПРОЦЕЊИВОГ ЗНАЧАЈА

           KОНФЛИКТ на Блиском истоку дао је Русији јединствену прилику да процени способности америчких авиона, а посебно најновијих F-22, изјавила је Вералин Џејмисон, генерал-пуковник америчке авијације.

          „Небо над Ираком, а посебно Сиријом, постало је прави ковчег са благом информација за Русе о нашим акцијама”, изјавила је Џејмисонова за портал „Бизнис инсајдер” а чију изјаву преноси Спутњик.

          Информације које је руска страна могла да добије о активностима америчког ваздухопловства Џејмисонова је назвала „непроцењивим”. Током кампање у Сирији, Русија је видела тактику, понашање, радаре и термалне потписе најбољег америчког ловца, F-22.

          „Руска страна може много да сазна само гледајући тактику и технику коалиције на челу са Сједињеним Америчким Државама”, изјавио је и експерт Краљевског института за одбрамбене студије у Великој Британији Џастин Бронк.

          Према његовим речима, пракса праћења оваквих авиона, као што је F-22, уз помоћ радара, може донети велике користи ваздушно-космичким снагама Русије.

          То је због чињенице да се амерички ловац ослања на своју слабу приметност као главну предност над руским противницима, који имају у најмању руку сличне перформансе, ако га чак и не превазилазе у директној ваздушној борби. Као резултат тога, супериорност „невидљивих” авиона као што је F-22 може да буде озбиљно подривена.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

дулебг's picture
дулебг 00:55 07.01.2018.

  • +26
Voting is closed.

Па добро, а зар нису за то време Амери читали руске авионе? Су-25,27,30,35,Миг?

тек успут's picture
тек успут 01:19 07.01.2018.

  • +31
Voting is closed.

Вероватно јесу али споро читају па не стигну све. Или су Руси пребрзи :)

Лазар's picture
Лазар 11:48 07.01.2018.

  • +14
Voting is closed.

Прочитали су, него шта, и закључили да се са овима не сме качити. Још нису читали СУ Т50 ПАК ФА а када га угледају и прочитају, СНН ће објавити да су стигли ванземаљци...

cigla's picture
cigla 09:17 07.01.2018.

  • +20
Voting is closed.

Pročitali su im Rusi najnoviji avion, mora sad da se pravi novi "nepročitan"! (U prevodu daj još para, privilegija, koruptiranja, radnih mesta, blebetanja...)

Perun's picture
Perun 11:34 07.01.2018.

  • +19
Voting is closed.

F 22 raptor PROMAŠAJ VEKA vojske SAD:

"Nevidljivi" avion od 412 miliona dolara koji nije video borbu
Ono što je trebalo da bude ponos američkog ratnog vazduhoplovstva i najskuplji avion u istoriji vojske SAD pokazalo se kao - veliki promašaj. Iako je američko ratno vazduhoplovstvo koristilo avione “F-22 raptor” samo u probnim misijama, njihovi piloti su doživeli čak sedam velikih nesreća, a dvojica su poginula.

Kontroverzni borbeni avion F-22, koji je proizvela koporacija “Lokid Martin”, u upotrebi je od 2005. godine, ali zbog čestih kvarova nikada nije učestvovao u borbama, uprkos izobilju prilika u ratovima u Iraku, Avganistanu i Libiji.
F-22 su proizvodili 7 godina.
"Raptor" je spoj najozbiljnijih problema.

Zbog njih je program i okončan, a poslednji primerak je iz fabrike u Marijeti, u državi Džordžija, izašao 13. decembra 2011.
KRAJ PRIČE o "super" tj o NEUPOTREBLjIVOM KRŠ avionu.

Deda Mida's picture
Deda Mida 19:35 07.01.2018.

  • +11
Voting is closed.

Добро Перуне, како промашај века!? Па они су са њима испитали мочваре Флориде и Лујизијане и дошли до сазнања да је мочвара пуна воде и блата. Није баш то нека ситница. Због таквих испита је Ф-22 и добио надимак "сплеш", по нашки бућ.

Додај коментар