Американци и Британци увежбавали одбрану „слабе тачке НАТО” од напада из Русије

У ВЕЖБИУЧЕСТВОВАЛИ И ВОЈНИЦИ ИЗ ПОЉСКЕ, ЛИТВАНИЈЕ И ХРВАТСКЕ

          АМЕРИЧКЕ и британске јединице НАТО извеле су велику војну вежбу на граници Пољске и Литваније.

          Што је много значајније, у сценарију вежбе је било написано: „Одбијање напада Руске Федерације на балтичке земље”.

          Још конкретније: имали су задтак да увежбавају одбрану од Русије Сувалкског коридора, а то су 104 километра заједничке границе Литваније са Пољском.

          Врхушка НАТО и Пентагон зазиру од саме могућности да руска армија запоседне та 104 километра:

          „Тај коридор је рањив и чисто географски јер га чине шуме и мања брда. Ако би био затворен, Литванија, Летонија и Естонија биле би одсечене од остатка алијансе” – изјавио је командант америчких копнених снага у Европи генерал Бен Хоџс.

          У вежби су учествовали и војници из Пољске, Литваније и Хрватске.

          Своју улогу имали су и амерички борбени хеликоптери.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

misko's picture
misko 07:05 19.06.2017.

  • +1
Voting is closed.

Ne vidim drugu svrhu ovakvih manevara sem uvežbavanje i koordinaciju NATO članica pred predstojeći napad na rusiju. Rusija OČIGLEDNO nema nameru nikoga da napada i zato je ovo gomilanje trupa uz rusku granicu verovatno priprema za napad na rusiju.U ovom trenutku NATO ima mobilisano i rasporedjeno otprilike TRI PUTA više vojske na prilazima ruskoj granici nego što su to imali pre par god. Polako ali sigurno oni gomilaju trupe i to očigledno vodi ka nekom datumu u budućnosti i nekoj nameri u budućnosti. Normalno ni rusi nisu ludi da ostave granicu nebranjenu i tako to sada stoji.Ne treba smetnuti sa uma da su nacionalne armije nekoliko država članica NATO koje se graniče sa rusijom u punoj borbenoj gotovosti i da kada se saberu ti brojevi to predstavlja prilično veliku borbenu silu, možda ne prvoklasno naoružanu ali veliku silu.Rusi su sasvim u pravu što su oprezni i zabrinuti pošto samo rat sa poljskom ili ukrajinom koje imaju velike armije pod oružjem bi predstavljao već ozbiljne borbe i gubitke a gde je ostatak NATO saveza.Sve u svemu mislim da se NATO sprema na nekiu NOVI pohod na istok.Nadam se da će ih političari u evropi zaustaviti jer nema potrebe da SVI u evropi gorimo zbog želja iz amerike i engleske.

Додај коментар