Вишковић: Шмит је само грађанин Немачке, а „Службени гласник“ ради свој законски посао

„ТАКО ЋЕ БИТИ И УБУДУЋЕ ЈЕР МУ ЈЕ ОБАВЕЗА ДА ОБЈАВИ СВЕ ШТО УСВОЈИ НАРОДНА СКУПШТИНА РС“

* Ништа ту није урађено мимо закона. НС РС је двотрећинском већином рекла да не прихвата више одлуке нелегалног високог представника. Реч је о одлукама НС РС, а не председника Српске, нити председника Владе. Кристијан Шмит је овде само грађанин Немачке“

___________________________________________________________

        „СЛУЖБЕНИ гласник Репубике Српске“ ради свој законом установљени посао и тако ће бити и убудуће, изјавио је премијер Републике Српске Радован Вишковић.

        - „Службени гласник Српске“ објављује све документе које усвоји Народна скупштина Српске - поручио је Вишковић.

        Коментаришући информацију да је Тужилаштво БиХ формирало предмет поводом потписивања одлуке и објављивања у „Службеном гласнику Републике Српске“ Указа председника Републике Српске Милорада Додика о проглашењу закона да се одлуке Високог представника не објављују у „Службеном гласнику“ и да се одлуке Уставног суда БиХ не примењују на територији Српске, Вишковић је поручио да "у Уставу јасно пише да законе доноси Народна скупштина".

         - Ништа ту није урађено мимо закона. НС РС је двотрећинском већином рекла да не прихвата више одлуке нелегалног високог представника. Реч је о одлукама НС РС, а не председника Српске, нити председника Владе. Кристијан Шмит је овде само грађанин Немачке и његове одлуке не могу да буду прихваћене на простору Српске. И то је јасно потврдила Народна скупштина када је рекла да се више не могу објављивати његове одлуке - истакао је Вишковић.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари