Герасимов: Даље усавршавамо стратешка оружја која је представио председник Путин

„У БУДУЋИМ РАТОВИМА ДОМИНИРАЋЕ РОБОТИ, КОСМИЧКА СРЕДСТВА

И ВИСОКОПРЕЦИЗНА ОРУЖЈА“

Валериј Герасимов

  • Генерал армије Валериј ГЕРАСИМОВ: Русија је на свим стратешким правцима већ обезбедила концентрацију носача крстарећих ракета великог домета ваздушног и поморског базирања

        ДАЉЕ ћемо повећавати могућности високопрецизних оружја која је председник Путин представио у посланици Федералној скупштини, а то ће омогућити да основни део задатака у области стратешког обуздавања преместимо из нуклеарне у ненуклеарну сферу - изјавио је генерал армије Валериј Герасимов.

        Начелник руског Генералштаба указао је да то постаје могуће захваљујући савременим ракетним системима стратешке намене са повећаним могућностима, укључујући хиперсоничне ракете и високомобилне подводне апарате који носе нуклеарне бомбе и другим руским стратешким оружјима која тренутно немају конкуренцију у свету.

        Претходно је министар одбране РФ, Сергеј Шојгу, изјавио да ће руске ненуклеарне снаге до 2020-те бити на нивоу који ће обезбедити „гарантовану заштиту интереса земље“.

        Герасимов је, иначе, открио да је Русија на свим стратешким правцима већ обезбедила концентрацију носача крстарећих ракета великог домета ваздушног и поморског базирања:

        „То гарантује стратешко одвраћање у свим за нас стратешки важним регионима“.

        У наставку је указао да је Русија потпуно свесна да ће коришћење високопрецизних оружја, робота и космичких средстава бити „главна одлика будућих конфликата“.   

        Герасимов је објавио да је у Оружаним снагама РФ ствара аутоматизовани обавештајно-ударни системи који ће двоструко смањити време од откривања циља до отварања ватре и до два пута повећати прецизност ударних средстава.

        Први генерал Русије нагласио наводи и да у одговарајуће војне јединице већ стижу системи - неки засновани и на новим физичким принципима - за борбу против дронова.

        Притом сама РФ форсирано ради на извиђачким и ударним беспилотним летелицама..

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари