Шојгу: САД и NATO имају ПРО-кишобран са рупама - деценијама смо испред

ИНТЕРКОНТИНЕНТАЛНА РАКЕТА „АВАНГАРД“ 20 ПУТА БРЖА ОД ЗВУКА И „УДАРА ПОПУТ МЕТЕОРА“

  • Министар одбране РФ Сергеј ШОЈГУ: „Што је најважније, са овим оружјем избегавамо увлачење у нову трку у наоружању коју нам земље NATO упорно намећу“
  • Руски лидер је нагласио да не може да покаже ни како „Авангард“ изгледа, али је понешто ипак открио: „Захваљујући композитним материјалима, у стању је да дуго лети у условима плазме. Ка циљу лети као метеорит, као ватрена лопта. Температура на његовој површини за то време достиже 1600-200 степени, али се крстарећи блок и тада покорава командама. То је још једно наше стратешко оружје. Почињемо његову серијску производњу“

        МИНИСТАР одбране РФ Сергеј Шојгу поручио је Белој кући и Пентагону да нове руске ракете њихову противракетну одбрану - постављену у Пољској, Румунији и на Аљасци, а ускоро и у Јужној Кореји - претварају у „кишобран са рупама“.

        Шојгу је нагласио да су те рупе постале нарочито видљиве након што је Владимир Путин раније данас открио читав низ новог нуклеарног наоружања Русије.

        „Председник је говорио о оружју које ће пробијати и будуће противракетне системе. САД сада имају кишобран са рупама. Не знам шта ће им, поготово за новац који на њега троше. Ми, у сваком случају, осигуравамо своју безбедност и суверенитет за деценије унапред“.

        Шојгу је одмах у наставку нагласио: „Што је најважније, са овим оружјем избегавамо увлачење у нову трку у наоружању коју нам земље NATO упорно намећу“.

        Руски министар одбране је оценио да је Путинова данашња посланица Федералној скупштини била „једна од најважнијих током протеклих година“:

        „У њој је много тога што је важно и за наше западне партнере и за нашу земљу. Русија је створила оружје какво нико неће имати још годинама, можда и деценијама. Оруже пред којим ће бити немоћни и будући системи противракетне одбране“.

        Путин је, да подсетимо, говорио и о подводним дроновима велике брзине који имају интерконтинентални домет, новој хиперсоничној интерконтиненталној ракети „Авангард“ која лети 20 пута брже од звука и „удара попут метеора“, интерконтиненталној ракети „Сармат“, коју на Западу зову „Сатана“, и систему хиперсоничних ракета „Кинжал“, као и ласерском оружју.

        „Нису хтели сда слушају оно што смо говорили. Сада морају да сагледају нову реалност и схвате да нисам блефирао говорећи све ово данас. Нико нас није слушао. Сада нас чујте“, рекао је Путин.

        Руски лидер је нагласио да не може да покаже ни како „Авангард“ изгледа, али је понешто ипак открио:

        „Захваљујући композитним материјалима, у стању је да дуго лети у условима плазме. Ка циљу лети као метеорит, као ватрена лопта. Температура на његовој површини за то време достиже 1600-2000степени, али се крстарећи блок и тада покорава командама. То је још једно наше стратешко оружје. Почињемо његову серијску производњу“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари