Типсаревић: Никада се боље нисам осећао!

ЖЕЉАН САМ ИГРЕ! ТАКАВ ОСЕЋАЈ НИСАМ ИМАО НИ ДОК САМ ДВЕ ГОДИНЕ БИО МЕЂУ ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ

Јанко Типсаревић

        МУЧИ се Јанко Типсаревић с повредама, болешћу, антибиотицима, али, истовремено, и даље има челичну вољу и велике планове. Учешће на Ролан Гаросу је завршио већ у првом колу, али то га није обесхрабрило. Има велику жељу да настави тениски пут тамо где се зауставио пре свих здравствених проблема...

        - Морам више да се чувам. Навикао сам да се „убијам“ на тренинзима, и то је један од разлога зашто сам успео да направим тениску каријеру. Али сада, са 33 године, интензитет треба да се смањи - каже Јанко у разговору за „Новости“.

        А онда је још дошло и запаљење плућа?

        - То је баш био малер. Криво ми је, јер сам се вратио из Кине са пуно самопоуздања. Играо сам добро и осетио да у Женеви и Паризу могу некоме да направим малу „пометњу“.

        И даље је исти осећај?

        - Никада се боље нисам осећао, у смислу како играм и ударам лоптицу! Само ми треба дужи временски период да будем здрав.

        Изгарате на терену?

        - Жељан сам игре! Такав осећај нисам имао ни док сам две године био међу десет најбољих. Био сам „фит“ и играо дисциплиновано, али не онако како заиста желим.

        Где налазите толику мотивацију да наставите каријеру?

        - Нисам се наиграо! Од 29. до 30. године сам био под таблетама, и то је више било мучење него тенис. Протекле две и по године сам провео по болницама и имао четири операције. Желим још да играм.

        Дејвис куп?

        - Ненад има пуно разумевања за мене, јер сам дуго био ван тениса. Али како сада ствари стоје, планирам да играм за репрезентацију.

        Да ли сте размишљали о тренерској каријери?

        - Сигурно ћу остати у тенису. Моје гесло је: ради оно што знаш. Не улази у послове који су ти страни. Волео бих да играм још две, три, четири године на високом нивоу. Надам се да ми је место на ATP турнирима, ако ме здравље буде служило.

        Колико вас породица у свему подржава?

        - Моја супруга има апсолутно разумевање. Зна кроз шта сам прошао. Коначно сам се сада вратио око 50. места, што могу да користим као одскочну даску.

        Хоће ли Емили кренути татиним путем?

        - Још је мала. Али сигурно ће играти тенис, зато што имам тениску академију. Бар ће пробати.

АГАСИ ЋЕ ПОМОЋИ НОВАКУ

        Како гледате на сарадњу Новака са Агасијем?

        - То што се Новаку десило је било психолошко задовољење после освајања Ролан Гароса. Људи га бесправно критикују - да ли има гуруа или не, да ли је крива исхрана или не, једе ли или не једе месо. То исто видимо сада код Ендија Мареја или Анжелик Кербер. Агаси ће, као велики ауторитет, помоћи Новаку.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари