Новак и Серена први носиоци на Вимблдону

ВИКТОР ТРОИЦКИ ЈЕ 25, ЈЕЛЕНА ЈАНКОВИЋ ЈЕ 23, А АНА ИВАНОВИЋ

24. НА ЛИСТИ ФАВОРИТА

Новак Ђоковић и Серена Вилијамс

        Организатори најпрестижнијег тениског турнира Вимблдона открили су носиоце у обе сингл категорије, а то су актуелни шампион и шампионка, уједно и најбољи играч и најбоља играчица света Новак Ђоковић и Серена Вилијамс.

        Виктор Троицки је 25. носилац турнира. Србија ће у женској конкуренцији имати две носитељке: Јелена Јанковић је 23, а Ана Ивановић 24. на листи фаворита.

        У мушкој конкуренцији други носилац је Енди Мари, који је ове сезоне поражен у финалима оба досадашња гренд слема. На трећем месту је Роџер Федерер, а на четвртом Станислас Вавринка, који се попео за једну позицију након повлачења Рафаела Надала, сада четвртог тенисера на ATP листи.

        На петом месту је Кеи Нишикори, а на шестом Милош Раонић, у складу са рангом на ATP листи, док је на седмом 10. играч света Ришар Гаске, испред Доминика Тима, који је боље пласиран од њега на светској ранг-листи.

        Марин Чилић и Томаш Бедрих су последњи међу првих 10 носилаца.

        Жене предводи прва играчица света и актуелна шампионка Серена Вилијамс, док је друга носитељка прошлогодишња финалисткиња Гарбиње Мугуруса.

        Вимблдон почиње у понедељак 27. јуна и траје до 10. јула. Жреб ће се одржати у петак.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари