Париз: Новак завршио дводневно мрцварење

ЗА ПОЛУФИНАЛЕ ЋЕ СЕ БОРИТИ СА ПОБЕДНИКОМ ДУЕЛА ТОМАШ БЕРДИХ - ДАВИД ФЕРЕР

Новак Ђоковић

        Најбољи тенисер света пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса победом над Робертом Баутистом Агутом, у мечу који је трајао два дана.

        Ђоковић се много мучио у уторак и среду, али је успео да савлада неугодног Шпанца са 3:6, 6:4, 6:1, 7:5.

        На крају, активног тениса играно је нешто више од 3 сата и 10 минута, па је Новак уписао 28. узастопно четвртфинале на Грен слемовима.

        Меч је прекинут одмах после првог сета који је Шпанац неочекивано добио 6:3, након очајног сервиса Србина и 15 неизнуђених грашака.

        Тада је дошло до првог прекида који је трајао више од два сата, али услови нису били регуларни ни у наставку. Након серије брејкова успео је да изједначи на 1-1, а онда и да поведе 4:1 пре него што је меч поново прекинут.

        Одложен је за среду - Новак је експресно повео са 2-1, а онда уз много проблема привео меч крају.

        Ђоковић ће се за полуфинале борити са победником дуела Томаш Бердих - Давид Ферер.

        Од самог старта било је очигледно да је Ђоковић у бољем расположењу, иако је Шпанац брзо добио два поена. Новак је узвратио винером, сачекао грешку ривала и увео поен у егал. Пропустио је прву брејк лопту јер је био пасиван, али је код друге одиграо много боље и направио нови брејк.

        Неколико минута касније сигурно је одсервирао и повео 2-1 у сетовима - 6:1.

        Запретио је први рекет планете и на самом старту четвртог сета - дошао је од изједначења, имао активан поен за брејк лопту, али није га освојио. Роберто је сигурно одсервирао и дошао до првог гема. Сервери нису били сигурни, али су успевали да се неокрзнути уписују на семафор. То је учинио и Ђоковић и изједначио на 2:2.

        Казна за бројне промашаје и слабију игру стигла је у шестом гему - Ђоковић се држао до 30:30, а онда је високи бекхенд послао далеко у аут. Шпански тенисер је потом напао, натерао Новака да погреши и први стигао до брејка.

        Као да није могао раније, прошлогодишњи финалиста узвратио је истом мером. Два форхенда донела су му предност у гему и направио је рибрејк са само једним изгубљеним поеном. Серију је продужио и у следећем - два винера дроп шотовима и два добра сервиса за 4:4.

        После по једног сигурног гема на обе стране Новак је направио одлучујући брејк. У неким тренуцима је претеривао са дроп шотовима, али су му они у финишу донели неколико важних поена. Искористио је прву брејк шансу изласком на мрежу, а нешто касније на исти начин завршио меч за нешто више од 3 сата и 10 минута - 3:6, 6:4, 6:1, 7:5.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари