Новак: Важна титула пред Рим и Ролан Гарос

ПОРАЗ У МОНТЕ КАРЛУ ДЕСИО СЕ С РАЗЛОГОМ, БИЛО ПОТРЕБНО ДА ПОНОВО НАПУНИМ БАТЕРИЈЕ

Новак Ђоковић

        Новак Ђоковић изјавио је после освајања титуле у Мадриду да му је пријао одмор после ране елиминације у Монте Карлу.

       „Прва четири месеца сезоне одиграо сам невероватно и пораз у Монте Карлу десио се с разлогом јер ми је било потребно време да поново напуним батерије. Три недеље биле су више него довољне да повратим свежину и да се вратим спреман“, рекао је Ђоковић.

        „Дошао сам нешто раније у Мадрид, навикао сам се на услове и одиграо сам фантастичан турнир који ће ми дати самопоуздање за Рим и наравно за Ролан Гарос, где желим да будем у најбољој форми“, додао је први тенисер света.

        У финалу је Ђоковић победио Ендија Марија са 6:2, 3:6, 6:3 и освојио је 29. трофеј из Мастерс серије.

        „Одиграо сам изванредно први сет, а онда сам у другом сету направио неколико грешака и изгубио свој сервис. Нисам могао да се вратим, почео је да сервира врло добро, поготово на Т линију и са ,ђус’ стране, врло прецизно и јако. Могло је тада да оде и на другу страну. У трећем сету се чинило да ћу привести крају меч на 5:2, он је поново добро одсервирао, а у последњем гему било је врло густо, извукао сам се сервисом и форхендима“, осврнуо се Новак на последњи гем у којем је спасао седам брејк лопти.

        Ђоковић је сада освојио 64 трофеја у каријери, колико и Пит Сампрас и Бјерн Борг.

        „Тек сада за то сазнајем и прија ми што сам у друштву таквих легенди на које сам се угледао, поготово на Сампраса. Поносан сам на тај податак и он ме мотивише за даље“, закључио је Новак.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари