И то се догодило: Федерер брани Ђоковића!

ПОЗНАТО ЈЕ ДА ЈЕ ШВАЈЦАРАЦ ВЕОМА ШКРТ КАДА ТРЕБА ДА ПОХВАЛИ НОВАКА, АЛИ УМЕ ДА БУДЕ И ФЕР

Роџер Федерер

        Роџер Федерер је несумњиво један од најбољих, ако не и најбољи играч тениса у историји овог спорта.

        Швајцарац је имао године доминације, а онда су се појавили Рафаел Надал, па Новак Ђоковић. Нормално је да је Федерерова „оштрица“ отупела, али и даље је врхунски тенисер.

        Ипак, оно због чега га љубитељи тениса у Србији (и шире) баш и не воле јесу његове изјаве о Ђоковићу. Благо речено - шкрт је када треба похвалити Новака, а уме и да буде „отрован“.

        Ипак, догоди се да и Федерер изненади и да се, на неки начин, поклони Ђоковићу.

        На конференцији за новинаре после изгубљеног полуфинала Аустралијан опена, било му је постављено питање о Новаковој доминацији и да је упореди са оним временом када се пробијао до врха и био у зениту. Односно, новинар је хтео да примети да Ђоковић нема тако јаку конкуренцију као што је имао Федерер, који је морао да игра против врхунских тенисера.

        Одговор Федерера је био оштар и јасан:

        „Питање је глупо. Морате да будете пажљивији када постављате питања. Не треба да  вређате друге тенисере. Ви не морате да играте против њих, али ја морам“.

        У шали је додао: „Ви мислите да сам ја матор, немам проблем са тим“, а потом је наставио озбиљније:

        „Не плашим се када улазим у велики меч, против било ког играча који је сада у врхунцу форме. Треба се против свих њих доказати. Новак је сада пример за све, он је једини који је могао да ме заустави или Стен (Вавринка) када је топ...“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари