ШОЈГУ: САД у Европи држе 200 нуклеарних бомби, а 310 авиона је спремно да их понесе

ПУТИН ОД ВОЈНОМ ВРХУ НАРЕДИО ДА СЕ У СИРИЈИ УНИШТИ

СВЕ ШТО ЈЕ ПРЕТЊА РУСКОМ КОНТИГЕНТУ

Сергеј Шојгу

  • Руски министар одбране обавестио Врховног главнокомандујућег (Путина) да ће војна моћ земље 2016-те бити повећана за пет нових ракетних пукова, седам ратних бродова и две подморнице, два модернизована Ту-160 и 7 Ту-95МС и први зенитни ракетни систем Бук-М3...
  • Шојгу посебно истакао да је руска армија сада са 47 одсто опремљена савременим наоружањем. Захваљујући, поред осталог, и томе што је током 2015-те добила 18.000 савремених система везе, 243 авиона и хеликоптера, 90 зенитних ракетних систма и 208 радара
  • „Желим да упозорим све који помишљају да против наших војника у Сирији организују било какве провокације да смо предузели додатне мере заштите и својих војника и авио-базе у Сирији, а вама наређујем да у случају било какве претње делујете до краја оштро. Све што буде угрожавало нашу војну групу у Сирији или нашу инфрастуктуру у тој земљи - треба одмах уништавати

        У РУСКОМ Националном центру за управњљање одбраном заседао је проширени Колегијум Министарства одбране у присуству шефа државе Владимира Путина.

        Заседање је било у функцији подвлачења „војно-одбрамбене црте“ испод 2015-те године одређивање задатака Оружаних снага РФ у наредној.

        Министар одбране РФ Сергеј Шојгу нагласио је да ће бити појачане руске војне снаге на западу и југозападу земље и на Арктику.

        Обавестио је Врховног главнокомандујућег (Путина) да ће војна моћ земље 2016-те бити повећана за седам ратних бродова и две подморнице, два модернизована Ту-160 и 7 Ту-95МС и први зенитни ракетни систем Бук-М3.

        Шојгу је посебно истакао да је руска армија сада са 47 одсто опремљена савременим наоружањем. Захваљујући, поред осталог, и томе што је током 2015-те добила 18.000 савремених система везе, 243 авиона и хеликоптера, 90 зенитних ракетних систма и 208 радара.

Владимир Путин

        Руски министар одбране је открио да авио-група у Сирији досад уништила преко 8.000 објеката Исламске државе и других терористичких групација. И указао: „Сирија је показала да су беспилотне летелце незамењиве у савременом ратовању“.

        Додао је да су терористи држали 70 одсто територије Сирије и да се зона под контролом Исламске државе ширила.

        Шојгу је оценио да је NATO током протекле године свој војни контигент у балтичким земљама повећао 13 пута, а броја авиона - осам пута.

        Посебно је нагласио да је око 200 америчких нуклеарних бомби инсталирано у Европи. На територијама Белгије, Италије, Холандије, Немачке и Турске.

        Део тог арсенала, према његовим речима, биће наредних година обнвљен, а 310 авиона је (у различитом степену) приправно да те бомбе понесе и баци на унапред одређени циљ.

        Шојгу је - нимало случајно баш у овом контексту - објавио да ће руске ракетне стратешке снаге наредне године добити пет нових пукова.

        Узевши реч, Путин је подвукао да су терористи у Сирији „директна претња Русији“, па наставио:

        „Желим да упозорим све који помишљају да против наших војника у Сирији организују било какве провокације да смо предузели додатне мере заштите и својих војника и авио-базе у Сирији, а вама наређујем да у случају било какве претње делујете до краја оштро. Све што буде угрожавало нашу војну групу у Сирији или нашу инфрастуктуру у тој земљи - треба одмах уништавати“.

        Затражио је да се у Сирији делује у координацији са Израелом и америчком коалицијом.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари