Федерер: Ђоковић је и даље фаворит турнира

КОЛИКО ЈА ПОЗНАЈЕМ НОВАКА, ОД САДА ЋЕ ГА БИТИ ЈОШ ТЕЖЕ ПОБЕДИТИ, ИЗЈАВИО ЈЕ ШВАЈЦАРАЦ

Новак Ђоковић и Роџер Федерер

  • Роџер Федерер каже да није очекивао победу над Новаком Ђоковићем у другом колу Стен Смит групе на завршном Мастерсу у Лондону

       „Има сјајан скор у дворани, био је у серији, невероватна година, тако да сам се пре турнира више фокусирао на то да победим Бердиха и Нишикорија, па да видим шта ће бити с Новаком. Нисам очекивао ову победу, али с друге стране сам знао да имам шансу и било ми је у глави јасно како желим да играм“.

        „Како је меч одмицао, осећао сам да га пратим, да добро сервирам и да понекад могу да одиграм боље са основне линије, али и он је радио добар посао. Знао сам да после освојеног првог сета морам одмах брзо да нападнем - био сам разочаран када ми је вратио брејк, то се није десило у Синсинатију, али остао сам миран. Крај није био изненађење јер сам играо добро, а његов ниво игре је опао како се меч ближио крају“, додао је Федерер после победе 7:5, 6:2.

        После меча Ђоковић је изјавио да је играо лоше и да је на неки начин поклонио победу ривалу, поготово у другом сету.

        „Истина је да није био добар као у првом сету. Али искрено, с обзиром на то како он игра ове сезоне, увек треба и завршити посао, то није лако. Није баш као да је играо ужасно, али знам да може и боље. Зашто је играо тако? Искрено, волео бих и себи да одам признање у том смислу“.

        Роџер каже да је остварио велику победу и додаје:

        „Даће ми много самопоуздања за остатак турнира, помоћи ће ми и следеће године, увек је добро победити Новака или неког врхунског играча. Али Новак је и даље фаворит турнира, по мом мишљењу, апсолутни је фаворит у мечу са Бердихом и некако ће доћи до полуфинала, а и ту ће бити фаворит. Колико ја познајем Новака, од сада ће га бити још теже победити“, каже Федерер.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари