Над Русијом различите ракете летеле на све стране

ЛАНСИРАЛЕ ИХ ДВЕ ПОДМОРНИЦЕ, МАЛИ РАКЕТНИ БРОД, БОМБАРДЕРИ ТУ-160, „ИСКАНДЕРИ”...

         НАДВОДНЕ и подводне снаге Ратне морнарице Руске Федерације током планске провере система управљања извеле су лансирања ракета, саопштило је 30. октобра Министарство одбране РФ.

         „Стратешке ракетне подморнице Северне флоте („Брјанск”) и Тихоокеанскоге флоте („Подољск”) лансирале су балистичке ракете из акваторија Баренцовог и Охотског мора.

         Посада малог ракетног брода „Велики Устјуг” Каспијске флотиле гађао је крстарећом ракетом „Калибар” школску мету” - наводи се у саопштењу.

         Осим тога, у оквиру планске провере лансирана је интерконтинентална балистичка ракета „Топољ”, као и крстареће ракете са стратешких авиона-носача ракета Ту-160 и из оперативно-тактичког система „Искандер”. 

         „Борбена посада Ракетних стратешких снага извела је лансирање интерконтиненталне балистичке ракете „Топољ” с космодрома Пљесецк.

         Стратешки авиони-носачи ракета Ту-160 лансирали су крстареће ракете у копнене циљеве на полигонима Пембој (република Коми) и Кура (полуострво Камчатка).

         Посада оперативно-тактичког система „Искандер” лансирала је крстарећу ракету у циљ на полигону Капустин Јар” - речено је у МО Русије.

         У акцији су учествовале јединице Ракетних стратешких снага, Северне и Тихоокеанске флоте, Каспијске флотиле и Стратешке авијације.

         „Током вежбе проверавана је поузданост кретања школско-борбених наређења и сигнала по целој вертикали управљања - од Националног центра за управљање одбраном РФ па све до командних места јединица” - навело је министарство. 

         ВИДЕО ЛАНСИРАЊА РАКЕТА 30. ОКТОБРА 2015.

       

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари