ДАЧИЋ: Мој и Вучићев савез је као Скадар на Бојани, разграђују га и моји и његови

НАВОДНО СЕ КОЛЕБА ДА ЛИ ДА СЕ ОПЕТ КАНДИДУЈЕ ЗА ПРЕДСЕДНИКА СПС ЈЕР МИСЛИ ДА НЕМА ПУНУ И ИСКРЕНУ ПОДРШКУ У ПАРТИЈИ

  • Тврди да није желео да коментарише јавну препирку Бранка Ружића и функционера СНС-а Александра Јовичића, јер су то биле појединачне изјаве: „Ако ја одговорим, ако Вучић и ја уђемо у међусобни сукоб, ту је крај. Не можемо Вучић и ја да полемишемо о неким глупостима, а да онда сарађујемо добро на националном плану. Убоди комараца ме не занимају, Вучић и ја имамо глобални циљ”

         ПРЕДСЕДНИК Социјалистичке партије Србије (СПС) и министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да још увек није одлучио да ли ће се кандидовати за председника странке, јер мисли да нема ”пуну и искрену подршку у партији коју треба да брани”.

         „Понекад немам пуну подршку оних које штитим, чак и ако нисам крив за оно што се дешава. То узрокује да се често због других налазим на удару разних који ми упућују громове. Питање је колико могу да издржим то и зато сам у дилеми”, рекао је Дачић у интервјуу за ”Курир”.

         На питање - да ли ће Ружић сносити последице за негативне коментаре на рачун Српске напредне странке - Дачић је казао да од чланова СПС-а тражи да, док је председник, следе његову политику и да је то рекао и Ружићу.

         „Ако неко жели да будем председник странке треба да поштује политику коју водим. Ако жели другачије, треба да се кандидује за председника. С Ружићем сам разговарао милион пута, увек ми је давао контрааргументе да су њега нападали”, казао је Дачић.

         Дачић је додао да он не диктира Ружићу шта да ради или каже и да није желео да коментарише јавну препирку Ружића и функционера СНС-а Александра Јовичића, јер су то биле појединачне изјаве.

         „Ако ја одговорим, ако Вучић и ја уђемо у међусобни сукоб, ту је крај. Не можемо Вучић и ја да полемишемо о неким глупостима, а да онда сарађујемо добро на националном плану. Убоди комараца ме не занимају, Вучић и ја имамо глобални циљ”, изјавио је Дачић.

         Он је казао да су односи у владајућој коалицији добри и да је та коалиција ”резултат поверења које су он и Вучић изградили”.

         „То није чак ни страначка коалиција, већ савез нас двојице. Чак нам наши људи унутар странака нису много помагали да градимо и јачамо тај савез, него су га разграђивали. То је као Скадар на Бојани”, казао је Дачић.

         Он је као највећи успех владајуће коалиције издвојио померање Србије са„клупе за кажњене” и боље односе са Европском унијом, али и учвршћивање пријатељских односа са Русијом.

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари