ПЕТРОВИЋ: Нисам управљао Цветковићем, ДС може постати прошлост српске политике

ЈАВНА ПОЛЕМИКА НОВОГ ЛИДЕРА ДС И ЊЕНОГ ДОЈУЧЕРАШЊЕГ ПОТПРЕДСЕДНИКА

Душан Петровић

  • Велики број одлука које је премијер Цветковић доносио биле су скопачане са Душаном Петровићем, али је он прошлост странке - изјавио Драган Ђилас
  • Ђилас покушава да своју одговорност за непостојање политике ДС-а, што доводи до пада подршке грађана странци, прикрије изношењем оваквих, бесмислених тврдњи, контрирао Дуашан Петровић

        НОВИ лидер Демократске странке Драган Ђилас рекао је да је посланик те странке у Скупштини Душан Петровић утицао на бившег премијера Мирка Цветковића у доношењу одлука и да представља прошлост странке, што је Петровић одбацио као неистините наводе и покушај Ђиласа да прикрије одговорност за непостојање политике ДС-а.

       „Велики број одлука које је премијер Цветковић доносио биле су скопачане са Душаном Петровићем“, рекао је Ђилас у емисији „Кажипрст“ на телевитији Б92.

       Говорећи о догађањима унутар ДС, Ђилас је подвукао да га „не занима много шта прича Душан Петровић“. Још је навео и да „појединци из ДС потпомажу актуелну хајку на демократе“.

       „Идеално им је - нагласио је Ђилас - да убеде људе да је неко лопов и криминалац, мало се потпомогну овима из странке што не би да промене ништа. Е па, ништа неће да остане исто. Нико нема права да се оглуши о оно што одлучи Главни одбор. Неки су навикли да тако раде, али тако неће моћи. Петровић је прошлошћу Демократске странке“.

       У писаној изјави достављеној медијима, Петровић је да је Ђилас „изнео неистину, наводећи како бивши премијер Мирко Цветковић није доносио одлуке Владе без мог одобрења“.

       „Ђилас покушава да своју одговорност за непостојање политике ДС-а, што доводи до пада подршке грађана странци, прикрије изношењем оваквих, бесмислених тврдњи“, истакао је Петровић.

       Ђилас - оценио је донедавни потпредседник ДС - не увиђа неопходност да странка формулише своју визију Србије кроз утврђивање јасне политике, која ће дати одговор на најважнија државна питања. То је, како је навео Петровић, довело до велике опсности да ДС постане прошлост српске политике.

       „Та ствар је неупоредиво важнија од тога да ли је неко од нас прошлост, или садашњост странке“, закључио је Петровић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари