Дарко Младић: За ревизију пресуде биће коришћено и издвојено мишљење судије Приске Нијамбе

„КОРОНУ СУ ИСКОРИСТИЛИ ДА ГА ОДСЕКУ И ОД ЛЕКАРА И ОД АДВОКАТА“  

* За ТВ Прва рекао да ће бити упућен захтев и да генералу Младићу буде омогућено да иде на лечење, будући је у таквом стању да би за њега издржавање казне у Великој Британији или Естонији било смртна казна

_______________________________________________________

       ДАРКО Младић, син генерала Ратка Младића којем је суд у Хагу потврдио пресуду доживотног затвора, најавио је ревизију пресуде.

       Дарко Младић је навео да ће одбрани за ревизију бити веома корисно издвојено мишљење судије Приске Матимбе Нијамбе.

       Он је за ТВ Прва рекао да ће бити упућен захтев и да Младићу буде омогућено да иде на лечење, будући је генерал у таквом стању да би за њега издржавање казне у Великој Британији или Естонији било смртна казна.

       "Покушаћемо опет да пошаљемо тим лекарских стручњака код њега. Видео сам да су у холандском затвору, у ком се налази затвор УН, посете нормално дозвољене. У овом тренутку само УН држе нека ограничења и мени је било јасно од почетка да су они злоупотребили корону да би генерала Младића одсекли од консултација са лекарима и адвокатима", рекао је Дарко Младић.

       Жалбено веће Хашког трибунала потврдило је пре пет дана доживотну казну за команданта Главног штаба Војске Републике Српске Ратка Младића.

       Одлуке су донесене уз изузете ставове судије Нијамбе, која је по свакој тачки имала позитива мишљења о жалбама Младићеве одбране и другачије ставове од остатка Жалбеног већа.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари