Москва оптужила Вашингтон за лицемерје у међусобним односима и њихово „свођење на нулу“

ЗАХАРОВА: САД СУ СВЕСНО ИЗАБРАЛЕ ПУТ СУКОБА- НА САНКЦИЈЕ СУЛЕДИЋЕ НАШЕ КОНТРАСАНКЦИЈЕ

         МИНИСТАРСТВО иностраних послова Русије објавило је да ће контрамерама одговорити на нове антируске санкције САД

         Његова портпаролка Марија Захарова тим поводом је изјавила:

        „Сједињене Државе су свесно изабрале пут сукоба у билатералним односима који су практично сведени на нулу. Нове санкције представљају измишљени изговор. Разлози за њихово увођење су крајње неприхватљиви“.

         Стејт департман САД је објавио да се најновије санкције Русији уводе због „нелегалног коришћења хемијског оружја и покушаја убиства Сергеја Скрипаља и његове ћерке у марту у Великој Британији“.

         Захарова је указала да Вашингтон директно оптужујеМоскву за коришћење нервног агенса „новичок“  иако Велика Британија до сада није пружила ниједан доказ о умешаности Русије. Још је нагласила:

         „Русија је више пута упозоравала да са њом нико неће разговарати са позиција силе и језиком ултиматума. Ово је нови корак Вашингтона који није пријатељски. Уследиће узвратне мере. Какве реално буду америчке мере – такве ће бити и наше контрамере. Ми нећемо ништа измишљати. Што Американци смисле – у том духу ћемо им и одговорити. Правила игре нико није укинуо“.

         Захарова је оценила да су се САД и Британија упустиле у договорену заверу против Русије у функцији њене демонизације. на крају је закључила:

         „У светлу свега овога, као отворено лицемерје изгледа декларисана спремност САД да се побољшавају односе са Русијом. Ово што ради Вашингтона – сведочи о супротном“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари