Москва нове оптужбе Лондона назвала „производом бујне маште“

ЗАХАРОВА: ТЕ ОПТУЖБЕ НЕМАЈУ НИКАКВУ ВРЕДНОСТ И СРАЧУНАТЕ СУ НА НАНОШЕЊЕ ШТЕТЕ РУСИЈИ

* Британски министар одбране Гавин Вилијамсон оптужио је раније данас Русију за низ глобалних сајбер напада, описавши их као неодговорне акције „отпадничке државе” и упозорио да ће Велика Британија и њени савезници у НАТО у будућности разоткривати такве активности

_____________________________________________________________________

         РУСИЈА је данас одбацила оптужбе Британије да руски шпијуни стоје иза глобалних сајбер напада и саопштила да такве оптужбе немају никакву вредност те да су део кампање дезинформисања чији је циљ да се нашкоди руским интересима.

         Портпаролка руског Министарства иностраних послова Марија Захарова рекла је данас на конференцији за новинаре да су такве оптужбе производ „бујне маште колега из Велике Британије”.

         Захарова је позвала западне земље, како преноси Танјуг, да разговарају о питањима сајбер безбедности на међународној конференцији у Москви пре него што окриве Русију за сајбер нападе.

         Британски министар одбране Гавин Вилијамсон оптужио је раније данас Русију за низ глобалних сајбер напада, описавши их као неодговорне акције „отпадничке државе” и упозорио да ће Велика Британија и њени савезници у НАТО у будућности разоткривати такве активности.

         Вилијамсон је у Бриселу разговарао са министром одбране САД Џимом Матисом и колегама из НАТО.

         Претходно су британски и аустралијски званичници рекли да руска војнообавештајна јединица ГРУ стоји иза таласа глобалних сајбер напада, а британски Национални центар за сајбер безбедност саопштио да су четири нова напада повезана с ГРУ, као и ранији сајбер напади.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари