Москва нанела политички бол америчком сенатору Џонсону – забранила му улазак у Русију

ПОДРЖАО СВЕ АНТИРУСКЕ САНКЦИЈЕ, ТРАЖИ ДА БЕЛА КУЋА НА СВЕ НАЧИНЕ ЗАУСТАВИ СЕВЕРНИ ТОК-2

* Био је најбучнији међу сенаторима који су од Доналда Трампа тражили мултинационалну војну операцију против Русије у Црном мору

____________________________________________________________________________

        МОСКВА није дала улазну визу Рону Џонсону , једном од најутицајнијих америчких сенатора. Упркос томе што је члан Трампове Републиканске партије која је Русији прихватљивија од Демократске партије чији су лидери током две и по последње деценије били Бил и Хилари Клинтон и Барак Обама.

        Џонсон је 2018-те два пута боравио у Београду и уверава Србију да ће „споразум са Косовом бити тежак, али вреди политичког бола“, а спремао се да дође у Русију у саставу двопартијске делегације Конгреса САД. Са планом да разговара са више руских званичника и „представницима цивилног сектора“.

        Када је сазнао да му се та врата неће отворити, изјавио је, високомерно као прави Американац:

        „Независно од те ситне увреде, и даље ћу се залагати за одлуачн одговор на сваку агресију Русије и за отворени дијалог – када је то могуће“.

        Није открио да ли све што је чинио сада „вреди политичког бола“. Додуше, није велики, али је – више него заслужен.

        Џонсон је председник поткомитета Сената САД за сарадњу у сфери европске и регионалне безбедности. У том својству је био иницијатор или подржао све досад из Вашингтона уведене антируске санкције.

        Био је један од аутора нацрта закона о преименовању у чест Бориса Њемцова једне улице испред амбасаде Русије у Вашингтону.

        Био је најбучнији међу сенаторима који су од Доналда Трампа тражили мултинационалну војну операцију против Русије у Црном мору.

        Он је радио и над текстом резолуције препорукама Белој кући да учини све што је потребно да спречи градњу руско-немачког гасовода Северни ток-2...  

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари