МИП Русије: Тужно је што се бичевању Србије сад придружила и Црна Гора

ЗАПАДНЕ ВЛАДЕ ФИНАНСИРАЈУ „НВО“ КОЈЕ СЕ ПРИСТРАСНО БАВЕ 90-ИМ ГОДИНАМА

Министарство иностраних послова Русије

* Симптоматично је да се синхронизовани пораст таквих активности примећује данас у Подгорици и Приштини. Позадина ове ситуације је очигледна – да се Београд етикетира као ”извор зла” из периода рушења бивше Југославије, а истовремено и да се заштите они који су чинили злочине над Србима

____________________________________________________________________

        СА забринутошћу наглашавамо да се на Балкану и даље култивише пристрасан и политизован приступ догађајима из доба југословенског сукоба из деведесетих година прошлог века.

        То се ради уз активно учешће наводно независних невладиних организација, које деценијама добијају финансирање од западних влада, које играју улогу наручилаца. Као резултат, између осталог, формирају се неке структуре за истраживање ”ратних злочина”, а које су и неприкривено антисрпски расположене.

        Симптоматично је да се синхронизовани пораст таквих активности примећује данас у Подгорици и Приштини.

        Позадина ове ситуације је очигледна – да се Београд етикетира као ”извор зла” из периода рушења бивше Југославије, а истовремено и да се заштите они који су чинили злочине над Србима.

        Тужно је што се бичевању Србије сад придружила и Црна Гора која је у доба критичних искушења стајала раме уз раме са својим северним суседом.

        Нарочито цинично се понашају косовске институције власти, где су на руководећим функцијама лица која су директно повезана с нечовечним делима, укључујући отмице и убиства људи ради илегалне трговине њиховим органима.       Вршење правосуђа у односу на то друштво се на све начине саботира: упркос обилним доказима, у Хагу до данас није покренут ниједан судски процес, иако је од објављивања извештаја посланика Парламентарне скупштине Савета Европе Дика Мартија, који је разоткрио ту страшну праксу, прошло скоро десет година.

        У склопу тога, западни спонзори истрајно затварају очи на антисрпско етничко чишћење на Косову, погибију стотина цивила током НАТО агресије против Југославије 1999. године, тешке дугорочне последице примене од стране авијације НАТО-а пројектила са осиромашеним уранијумом.

        Сигурни смо да тенденциозна оцена догађаја из последње три деценије на просторима бивше Југославије, извртање чињеница, произвољно „именовање криваца“ и друге познатe методе политичког режирања противрече задатку претварања региона у просперитетни део Европе који се динамично развија.

        (коментар Департмана за информације и штампу МИП Русије о политизацији тематике ратних злочина на Балкану)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари