Слаби Загорац довео Партизану победу

ЦРНО-БЕЛИ ГУБИЛИ ДО ПОСЛЕДЊНИХ СЕКУНДИ, НА КРАЈУ ИПАК СЛАВИЛИ СА 73:72 (17:9, 19:20, 13:24, 24:19)

         Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 6.500. Судије: Белошевић, М. Јурас, Обркнежевић.

         ПАРТИЗАН: Величковић 9, Гагић 2, Маринковић 6, Николић 3, Пејџ 19, Јарамаз 4, С. Јанковић 5, Танасковић, Загорац 5, Пушица, Н. Јанковић 13, Ренфро 7.

         ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Оџо 7, Лазић 2, Давидовац 11, Фаје 14, Берон 10, Ненадић, Симанић 3, Кешељ, Човић 9, Добрић 3, Риверс 4, Ристић 9.

         Освојене лопте: Партизан 8, Звезда 5. Изгубљене лопте: Партизан 13, Звезда 13. Асистенције: Партизан 9, Звезда 15. Личне грешке: Партизан 25, Звезда 22.

_________________________________________________________________________

         КОШАРКАШИ Партизана изједначили су у плеј-оф серији са Црвеном Звездом на 1:1.

         У драматичном финишу је тројком радета Загорца славио са 73:72 (17:9, 19:20, 13:24, 24:19).

         Тренер кошаркаша Партиана Андреа Тринкијери рекао је да је Раде Загорац на вечерашњој утакмици против Црвене звезде био катастрофалан, али да је веровао у њега пред последњи напад на мечу.

         - Ми смо пуно боље играли у понедељак. Данас је била изузетно тешка утакмица, али то је био једини начин да ми добијемо. Звезда је јако искусна, чекала је да ми мало престанемо, у трећој четвртини смо се мало зауставили, били смо предвидиви... Данас смо дали све што имамо, сад морамо наћи енергије да одиграмо још једну добру утакмицу у суботу - рекао је Тринкијери новинарима после утакмице.    

         У дворани "Александар Николић" вечерас је била велика врућина, Тринкијери се на конференцији за новинаре појавио у мајици.

         - Ако ме лига казни зато што нисам у кошуљи, ја ћу њих казнити, 40 је степени, не могу четири кошуље да носим - рекао је тренер Партизана.

            Тренер кошаркаша Звезде Милан Томић рекао је да се вечерашња утакмица против Партизана преокренула два и по минута пре краја, након две грешке његовог тима и да је то разлог пораза црвено-белих.

         - Прави дерби, тврда утакмица. Мислим да се утакмица преокренула у последњих два и по минута кад смо водили седам разлике... Рекао сам играчима да морамо да контролишемо утакмицу 40 минута и да не правимо грешке, јер знамо да је Партизан најјачи у контрама. Наше две грешке су вратиле резултат, ту се преокренула утакмица и то био разлог што смо изгубили. Није разлог што је Загорац дао шут за три поена - рекао је Томић после меча.

                 Услови за игру у дворани "Александар Николић" били су немогући, а са тим се слажио и Томић.

         - Најтеже је играчима. Велика је врућина... Шта? Да апелујемо да се стави клима? Рекли смо 100 пута до сада. Било би боље да стави... Услови су ненормални.

         Трећа утакмица на програму је у суботу, а домаћин је Звезда.

          (Спортски журнал)

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари