Синхуа: Потребна је истрага о улози САД поводом корона вируса

ПОЗВАЛА ВАШИНГТОН ДА СВОЈЕ ГРЕШКЕ И ДА ПРЕСТАНЕ ДА КРИВИЦУ СВАЉУЈЕ НА ДРУГЕ

         КИНА је данас – поводом захтева у САД да се отвори истрага о њеној улози у пандемији – указала на грешке Вашингтона у одговору на коронавирус и позвала га да иха призна, јавља агенција АП.

        У Министарству спољних послова Кине надају се да ће САД одговорити на забринутост грађана и међународне заједнице и да би Светска здравствена организација такође могла да помогне у истрази.

        Кина, где је коронавирус прво регистрован крајем прошле године, снажно је негирала оптужбе САД и других да је скривала информације о избијању вируса, дозволивши корони новог типа да се прошири далеко више него што је морало и одложивши реакције других земаља.

        Кинеска новинска агенција Синхуа објавила је коментар оптужујући америчке републиканце да покушавају да добију политичке поене нападајући Кину због пандемије.

        Синхуа наводи да ће „потези америчких конзервативаца да сакрију сопствене неуспехе пребацивањем кривице и пажње јавности, само наштетити онима који се још боре против пандемије и отежати глобалну борбу против заразе”, преноси Бета.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари