Си у Санкт Петербургу Трампа назвао својим „пријатељем“ и потом – умало пао

КАД ЈЕ КИНЕСКИ ЛИДЕР ПОЧЕО ДА ГУБИ РАВНОТЕЖУ ПРИДРЖАЛА СУ ГА ДВОЈИЦА ПУТИНОВИХ ТЕЛОХРАНИТЕЉА

* Званични Вашингтон је управо данас објавио да до 15. јуна одлаже наплаћивање царина од 10 до 25 одсто на робу увезену из Кине

__________________________________________________________

         КИНЕСКИ лидер Си Ђинпинг је на Петербуршком Међународном економском форуму председник САД Доналда Трампа назвао својим „пријатељем“.

         Притом је изразио наду да председник САД  није заинтересован за потпуни прекид односа са Кином:

         „Упркос томе што између Сједињених Држава и Кине постоји трговински спор – наше две земље тесно сарађују. И ми њима и они нама су највећи трговински партнер. Зато тешко замислити потпуно одвајање САД од Кине. Ми за то, у сваком случају, нисмо заинтересовани, а верујем да нису ни  ни наши амерички партнери“.

         Ово је Сијев сигнал Белој кући и вероватно није случајно што је кинески лидер ово изговорио у Санкт Петербургу. На пленарном заседању Форума.

         Бројна кинеска делегација била је одушевљена његовим наступом. Толико да су безмало сви Кинези који су не нашли у близини – док је силазио за трибине – желели да му нешто кажу и ли да га нешто питају.

         Направили су такву гужни (неки су желели и да га сликају и да са њим направе бар полу-селфи) да свог лидера замало нису оборили. Јер, пао би да га нису придржала двојица телохранитеља Владимира Путина.        

         Си је почео да губи равнотежу када је испружио руку да се рукује са једним од `својих`.

         Кинески лидер је након `спасавања` мирно напустио дворану.        

         Званични Вашингтон је, иначе, управо данас објавио да до 15. јуна одлаже наплаћивање царина од 10 до 25 одсто на робу увезену из Кине.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари