Си у писму Вучићу: Кина и Србија су свеобухватни стратешки партнери са челичним пријатељством

ПОТВРДИО ДОЛАЗАК У СРБИЈУ ТИМА КИНЕСКИХ МЕДИЦИНСКИХ СТРУЧЊАКА

* Председник НРК у писму нагласио: „Кинеска страна чврсто подржава напоре српске стране за борбу против корона вируса и пружаће вашој земљи материјалну помоћ, укључујући заштитне материјале и медицинску опрему, и обезбеђивати подршку у набавци неопходне робе у Кини“

* Кинески стручњаци долазе да „пруже помоћ у анализирању ситуације“ и да поделе искуство о контроли и спречавању ширења вируса и лечењу оболелих“

________________________________________________________________________

        КИНА подржава напоре Србије у борби против корона вируса и пружаће јој материјалну, медицинску помоћ, обезбедити подршку у набавци неопходне робе у Кини, као и стручну помоћ, поручио је кинески председник Си Ђинпинг у писму које је управо примио председник Србије Александар Вучић.

        У писму се наводи:

        „Епидемија вируса COVID-19 погодила је Србију. Дозволите ми да у име Владе Кине, кинеског народа, као и у своје име, Вама и пријатељској Влади Србије и њеном народу, пренесем искрено саосећање уз жељу да се обољели брзо опораве, а епидемија буде под контролом.

        Кина и Србија су свеобухватни стратешки партнери. Челично пријатељство између двеју земаља и два народа постаје још чвршће како време пролази.

        Господине предсједниче, Ви, Ваша Влада и народ пружали сте кинеској страни снажну подршку док се кинески народ борио у јеку епидемије и на томе дубоко захваљујем.

        У посљедње време епидемија избија у више места са више извора, а много земаља се суочава са повећаним ризиком по контролу и спречавање ширења вируса COVID-19. Ви и Ваша Влада сте предузели низ активних мера против епидемије, што указује на Вашу одговорност и преданост.

        Кинеска страна чврсто подржава напоре српске стране за борбу против корона вируса и пружаће вашој земљи материјалну помоћ, укључујући заштитне материјале и медицинску опрему, и обезбеђивати подршку у набавци неопходне робе у Кини.

        Ми ћемо послати и тим медицинских стручњака у Србију да бисмо вам пружили помоћ у анализирању ситуације и поделили искуство о контроли и спречавању ширења вируса и лечењу оболелих, како би се подигао ефекат сузбијања епидемије у Србији ради заштите здравља и благостања народа.

        Уверен сам да ће, под Вашим снажним руководством, Србија сигурно у кратком року пребродити тешкоће и победити ову епидемију.

        Придајем велики значај развоју односа између Кине и Србије. Верујем да ће наше традиционално пријатељство, које се познаје у невољи, бити укорењено у срцима народа у току заједничке борбе против епидемије, а наше свеобухватно стратешко партнерство продубљено и подигнуто на још виши ниво“, наводи се у писму председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга, саопштила је прес служба председника Србије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари