Вулин понудио Кини да неке своје официре школује у Србији

КИНЕСКИ МИНИСТАР ОБРАНЕ ВЕИ ФЕНГХЕ: СРБИЈА  ПРЕМА НАМА ГАЈИ ДУБОКО ПРИЈАТЕЉСТВО

         МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин, састао се на маргинама Осмог Сјангшан форума у Пекинкгу, са генералом Веи Фенгхеом, министром Народноослободилачке армије НР Кине, саопштило је Министарство одбране.

         Поздрављајући српског колегу, министар Веи Фенгхе је рекао да је учешће Србије на, за Кину јако значајном скупу, доказ да Србија придаје велики значај и гаји дубоко пријатељство према НР Кини и кинеској армији.

         Министри су се сложили да одлични лични односи између председника и врховних команданата Кине, Си Ђинпинга и председника Србије, Александра Вучића дају додатни подстрек и обавезу да две земље проширују и продубљују сарадњу и у области одбране.

         Министри су истакли да су за два месеца, од прве посете министра Вулина Кини, обе стране уложиле велики напор и да је већ остварен низ резултата у интензивирању сарадње у области одбране. 

         Вулин се захвалио кинеском колеги на позиву за учешће на Сјангшан форуму нагласивши да му је била посебна част што је имао прилику да се обрати и пренесе ставове Србије представницима најјачих армија света.

         Захвалио се на подршци коју Кина пружа Србији дуги низ година по питању Косова и Метохије при том не тражећи ништа заузврат. Према речима министра Вулина НР Кина Србију доживљава као свог  равноправног партнера. 

         Министар одбране Србије је нагласио значај заједничког учешћа војника две земље у мировним операцијама под командом Уједињених нација и понудио кинеском колеги наше центре за обуку у мултинационалним операцијама.  Упутио је и позив за школовање официра кинеске војске у српским војно-образовним институцијама.

         Министар Вулин је позвао и свог колегу, министра Фенгхеа да у наредном периоду посети Србију.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари